Youtube kullanıyorsanız dikkat! Yeni yasak geliyor! Youtube Premium almak zorunda kalabilirsiniz!

Youtube kullanıyorsanız dikkat! Yeni yasak geliyor! Youtube Premium almak zorunda kalabilirsiniz!
GİRİŞ

Dünyanın en popüler video paylaşım platformu YouTube’dan birçok kullanıcıyı ilgilendiren yeni bir yasak geliyor. Artık kullanıcıların YouTube Premium alması gerekebilir. İşte detaylar…

Youtube kullanıyorsanız dikkat! Yeni yasak geliyor! Youtube Premium almak zorunda kalabilirsiniz! - Dünyanın en popüler video paylaşım platformlarından olan YouTube, Türkiye’de de birçok kişi tarafından kullanılıyor. YouTube Premium kullanıcısı olmayanlar için platform tarafından kötü haber verildi.

YouTube’da artık reklam engelleyicilere izin verilmeyecek. Dünya çapında yaklaşık 2,5 milyardan fazla kullanıcısı olan YouTube, ücretli Premium özelliklerinin hayata geçirmesinin ardından reklam sayılarını artırarak kullanıcıların ücretli versiyona geçmesini teşvik etmeye çalışıyor. YouTube’dan bunun için yeni bir çalışma daha yapıldı.

ARTIK REKLAM ENGELLEYİCİLER KULLANILMAYACAK!

Yeni medya platformları arasında ilk sıralarda kendine yer bulan YouTube, reklamsız bir deneyim için ücretli versiyonlarını hayata geçirmişti. Ayrıca kullanıcılara ve içerik üreticilerine birçok ek özellik de YouTube Premium ile sağlanıyor.

Reklam sürelerini ve sayısını giderek artıran YouTube, birçok kullanıcının YouTube Premium’a geçmeleri için zorlamaya devam ediyor. YouTube tarafından artık engelleyicilere de bu kapsamda izin verilmiyor. Reklam engelleyici (ad blockers) açıkken video izlenemeyeceğine dair bir uyarı mesajı ortaya çıktı. Konuya ilişkin bir YouTube çalışanından gelen açıklamalar ise dikkat çekti. Bunun bir deney olduğunu aktaran çalışan, YouTube Premium’a etkisinin ölçülmek istendiğinin altını çiziyor.

YOUTUBE PREMİUM ALMANIZ GEREKEBİLİR!

YouTube tarafından reklam engelleyici açıkken video izlenemeyeceğine dair uyarı mesajının verilmesinin ardından detaylar da merak edilmeye başladı. Bir YouTube çalışanı konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Bunun küresel düzeyde bir deney olduğunu ve bu durumun YouTube Premium’a etkisini ölçemeye çalışıldığını ifade etti. Öte yandan, diğer tüm platformlarda hali hazırda bu yöntemin kullanıldığı aktarıldı.

YouTube Premium kullanmayan kişilerin ise reklamlara daha fazla maruz kalacaklarına dair söylentiler de gün yüzüne çıktı. Reklam engelleyicilerine izin vermeyerek yaptığı bu deney ile birçok kullanıcının da tepkisini aldı. Ancak şirketin bu politikasından vazgeçmeyeceği düşünülüyor. Gelecekte de YouTube Premium almayan kullanıcıların reklamları daha fazla izlemek zorunda kalacağı ve reklam engelleyicilerin de bundan sonra işe yaramayacağı aktarıldı.

KAYNAK: UŞAK HABER