YouTube Premium üyeliği nasıl iptal edilir? YouTube Premium kaç TL?

YouTube Premium üyeliği nasıl iptal edilir? YouTube Premium kaç TL?
GİRİŞ

Dünyanın en çok tercih edilen video uygulamalarından olan YouTube’da reklamsız izleme fırsatı sunan Premium aboneliği nasıl iptal edilir? İşte ayrıntılar…

2018 yılının ortasında yurt dışında erişime açılan reklamsız YouTube deneyimi, kısa süre sonra ülkemizde de kullanılmaya başlandı. Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar üzerinden erişilebilen reklamsız video izleme özelliği için YouTube Premium aboneliğinin oluşturulması gerekiyor.

Belirli bir ücret karşılığında kullanılabilen YouTube Premium, kullanıcılarına reklamsız ve internetsiz olarak video izleme, videoları arka planda oynatma, YouTube Originals ve YouTube Music içeriklerine hızlı bir şekilde erişme imkanı tanıyor. Ayrıca “aile paketi” ile tek abonelik ücreti karşılığında 5 kişiye kadar ortak erişim hakkı tanıyan YouTube Premium hem yurt dışında hem de ülkemizde sık sık tercih ediliyor.

Son dönemlerde dijital platformlarda gözlenen ücret artışlarından etkilenen ve yakın zaman öncesinde zamlı fiyatları ile duyurulmuş olan YouTube Premium, birçok kullanıcısının tepkisi ile karşılaştı. Maddi yükleri ağırlaşan kullanıcılar Youtube Premium aboneliklerini sonlandırmaya başladılar. Peki, YouTube Premium üyeliği nasıl iptal edilir? İşte ayrıntılar…

youtube-2.jpg

YOUTUBE PREMIUM ÜYELİĞİ NASIL İPTAL EDİLİR?

YouTube Premium abonelik ücretlerinin artmasının ardından platforma tepki olarak abonelikler iptal ettirilmeye başlandı. Yüksek ücretlerden korunmak isteyen birçok Premium kullanıcısı da iptal işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Aboneliği durdurma hakkı da tanıyan YouTube, Premium aboneliklerin iptali için izlenmesi gereken adımları sıralı olarak şu şekilde açıkladı:

  • “Profil” kısmına tıklayın ve açılan ekranda yer alan “Ücretli üyelikler” sekmesini açın.
  • Sıralanan ücretli üyelikler arasında yer alan YouTube Premium’u tıklayın.
  • Açılan ekranda yer alan “Devam” ifadesine tıklayın.
  • Aboneliğinizi iptal ettirme nedeninizi belirtin ve “İleri” seçeneğine tıklayın.

youtube-3.jpg

YOUTUBE PREMIUM ABONELİK ÜCRETİ NE KADAR?

YouTube Premium’un aylık abonelik ücreti son dönemlerde sık sık araştırılmaya başlandı. Henüz platforma üye olmayan kişiler için açıklama yapan YouTube yönetimi, güncel tutarları paylaştı. Buna göre Haziran 2023 itibari ile aylık YouTube Premium abonelik ücreti 34,99 TL’dir. Öğrenciler için belirlenmiş olan aylık tutar ise 10,49 TL’dir. Yıllık ücret ise 229,99 TL olarak açıklanmıştır.

KAYNAK: UŞAK HABER