YouTube'dan zoraki karar: Artık reklam engelleyici kullanılamayacak

YouTube'dan zoraki karar: Artık reklam engelleyici kullanılamayacak
GİRİŞ

Dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alan YouTube, yeni bir karar ile gündeme geldi. İşte YouTube’un yeni kararına dair detaylar…

Küresel çapta en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan popüler sosyal medya uygulaması YouTube, son dönemlerde Premium ekranı ile gündeme gelmeye başladı. Abonelerine daha konforlu bir deneyim yaşatabilmek adına geliştirmiş olduğu ücretli Premium hizmeti sayesinde reklamsız izleme keyfine varılmasını sağlayan YouTube, teknoloji gündemine yeni kararı ile damga vurdu.

Video aralarında hatta bazı zamanlarda video ortalarında gösterilen reklamlardan yaka silken YouTube kullanıcıları, Premium hizmete ödeme yapmak yerine reklam engelleyicileri aktif etmeyi tercih etti. Bu sayede hem paralarından olmayan hem de gereksiz reklamlara maruz kalmayan tüketicilere, bugün kötü bir haber geldi. Reklam engelleyici tercih eden kullanıcılarına karşı agresif bir tutum içerisinde olan YouTube’un yeni bir karar almış olduğu öğrenildi.

youtube-3.jpg

VİDEO OYNATMALARINA İZİN VERİLMEYECEK!

Reddit platformunda yer alan bir bilgiye göre YouTube yönetimi reklam engelleyicilerin kullanımlarının önüne geçebilmek adına yeni kararlara imza attı. Reklam engelleyici kullandığı tespit edilen kullanıcıya uyarıya mesajı gönderilecek. Söz konusu uyarıda, engelleyici devre dışı bırakılmadığı sürece video oynatımına izin verilmeyeceği bilgisi yer alacak.

youtube-2.jpg

YOUTUBE PREMIUM ABONELİK ÜCRETLERİ

Premium hizmetine yönelik ilgiyi artırmak amacı ile reklam engelleyicilerine izin vermeyeceği konuşulan YouTube, tüketicilerin tepkilerine sebep oldu. Ülkemizde abonelik ücretlerini güncelledi. Platform yönetimi tarafından yayınlanmış olan son listede YouTube Premium 2023 abonelik ücretleri şu şekilde sıralandı:

  • Bireysel abonelik ücreti: 29,90 TL
  • 5 kişilik abonelik ücreti (aile paketi): 59,90 TL
  • Öğrenci abonelik ücreti: 19,49 TL
  • Bir yıllık abonelik ücreti: 299,90 TL

KAYNAK: UŞAK HABER