Yurt dışından telefon ve araç getiren Uşaklılar için müjdeli haber

Yurt dışından telefon ve araç getiren Uşaklılar için müjdeli haber
GİRİŞ

Yurt dışından telefon ve araç getiren vatandaşlar için sevindirici haber AK Parti’den geldi. Yeni düzenleme herkese derin bir nefes aldıracak.

AK Parti, 2023 seçimleri öncesi yurt dışından getirilen telefon ve araçların Türkiye’de kalma sürelerini uzatacak bir düzenleme yapacağını duyurdu. Böylece yurt dışında yaşayan vatandaşlar, telefon ve araçlarını daha uzun süre Türkiye’de kullanabilecek.

Konu ile alakalı önemli gelişmeyi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı, İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

TELEFON SÜRESİ 6 AYA ÇIKIYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, resmi Twitter (X) hesabından yaptığı açıklamada, yurt dışından getirilen telefonların Türkiye’de kullanım süresinin 4 aydan 6 aya çıkarılacağını belirtti. Ayrıca e-devlet üzerinden “Geçici haberleşme” başvurusu yaparak, bu sürenin 2 kez 30’ar gün daha uzatılabileceğini söyledi. Bu sayede yurt dışından getirilen çift hatlı telefonlar, normal SIM ve e-SIM ile birlikte toplam 1 yıl boyunca Türkiye’de kullanılabilecek.

ARAÇ SÜRESİ 4 YILA ÇIKIYOR

Yurt dışından getirilen araçların Türkiye’de kalma süresi ile ilgili de bir düzenleme yapılacağını açıklayan Sırakaya, müjdeyi verdi. Buna göre yabancı plakalı araçların Türkiye’de kalma süresi, bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıldan 4 yıla çıkarılacak.

Zafer Sırakaya yapmış olduğu açıklamasında yurt dışındaki Türk toplumuna verdikleri tüm sözlerin arkasında olduklarını, yeni yılın ilk müjdesinin yurt dışı emeklileri için olduğunu dile getirdi. Buna göre yurt dışından emekli olup uzun bir zaman Türkiye’de kalan vatandaşlar geçici olarak ülkeye getirdikleri taşıtlar için 730 güne kadar süreden sonra 1 defalığına 730 gün daha ek süre alabilecekler.

KAYNAK: UŞAK HABER