18-30 yaş arası herkes katılabilir! Avrupa'da 1 yıl yaşama fırsatı! ESC projeleri nedir, nasıl başvurulur?

18-30 yaş arası herkes katılabilir! Avrupa'da 1 yıl yaşama fırsatı! ESC projeleri nedir, nasıl başvurulur?
GİRİŞ

Hiçbir ücret ödemeden ve üstüne para bile alarak Avrupa’da yaşama fırsatı elde edebilirsiniz. Avrupa gönüllük projeleriyle Avrupa’da 1 yıl yaşama imkanı sunuluyor. İşte detaylar…

18-30 yaş arası herkes katılabilir! Avrupa'da 1 yıl yaşama fırsatı! ESC projeleri nedir, nasıl başvurulur? - Avrupa ülkelerinde kısa veya uzun dönem yaşamak isteyen ve ücretsiz olarak yurt dışına çıkmak isteyenler için Avrupa gönüllük projeleri gençlere en iyi seçenekleri sunuyor. Her yıl farklı dönemlerde en fazla 1 yıl olmak üzere Avrupa’da yaşama fırsatı sunuluyor.

18 – 30 yaş arasında tüm gençleri başvuru yapabildiği AB projelerinde ilgi alanlarınıza ve yeteneklerinize göre bir proje ve ülke seçtikten sonra tüm masraflarınızın karşılandığı ve üstüne cep harçlığı bile aldığını projelerle Avrupa’da yaşama fırsatı elde edebilirsiniz.

AVRUPA GÖNÜLLÜK PROJESİ (ESC) NEDİR?

European Solidarity Corps ya da kısa adıyla ESC, Avrupa Dayanışma Programı olarak da biliniyor. İş, staj ya d dayanışma programlarının yer aldığı bu hizmetler kapsamında Avrupa’nın pek çok bölgesinde belirli dönem gönüllük fırsatı sunuyor. Mezuniyet ve dil şartları aranmaksızın bu projelere başvuru imkanı da bulunuyor.

ESC PROJELERİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

ESC projelerine katılım sağlamak için 18 ila 30 yaş arasında olmak yeterli. Projelere göre değişmekle birlikte mezuniyet, deneyim ya da dil şartları da bulunmuyor. 1 yıla kadar Avrupa da yaşama fırsatı sağlanıyor. Tüm Avrupa şehirlerinde birçok noktada gönüllük faaliyetleri yürütülebiliyor.

AVRUPA GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular için öncelikle Avrupa Gençlik Portalı üzerinden hesap açılarak bilgiler doldurulmalı ve Europass cv hazırlanmalıdır. Ardından gitmek istediğiniz projeyi seçtikten sonra gönderen kuruluş bulmalısınız. Platform üzerinden tüm projelere ve gönderen kuruluşlara ulaşmak mümkündür. Ardından projeye göre başvuru sürecini takip ederek Avrupa’da yaşama ve çalışma, eğitim fırsatı elde edebilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER