2023’te Hangi gün oruç tutulacak? Diyanet 2023 dini günler takvimi yayınlandı

2023’te Hangi gün oruç tutulacak? Diyanet 2023 dini günler takvimi yayınlandı
GİRİŞ

Ramazan ayı başlangıç tarihiyle ilgili araştırmalar hızlandı. 2023 Yılının ilk orucu hangi ay ve günde tutulacak? Diyanet dini günler takvimine göre 2023 Ramazan ne zaman başlıyor?

Ramazan ayının habercisi Şaban ayına girdik. Bununla birlikte ilk oruç ve Ramazan başlangıcı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. “Ramazan ne zaman başlıyor?” sorusunun yanıtını arayanlar internet üzerinden detaylı bilgilere ulaşmak istiyor. Ramazan tarihleri, Diyanet İşleri tarafından paylaşılan dini günler takvimine göre netlik kazandı.

Üç ayların ikincisi olan Şaban ayına girmemizle birlikte Ramazan ayı başlangıcı merak konusu oldu. Ramazan ne zaman başlıyor? Bu yılın ilk orucunu tutmak isteyenler Ramazan’da hangi tarihte ilk oruç tutulacak sorusunun yanıtını arıyor. Hicri takvime göre belirlenen dini günler, her yıl miladi takvime göre 11 gün önce kutlanıyor. Diyanet 2023 dini günler takvimine göre Ramazan ne zaman başlıyor?

oruc-rmazan-1.jpg

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İslam alemi için çok önemli aylardan biri olan Ramazan ayının başlangıç tarihi merak ediliyor. Diyanet İşleri tarafından hazırlanan 2023 dini günler takvimi yayımlandı. Bu takvime göre 2023 yılında Ramazan ayının başlangıç tarihi de belli oldu. İslam alemi yılın ilk orucunu bu takvime göre tutacağı ay ve günü merak ediyor.

2023 Dini günler takvimine göre Ramazan ayı bu sene Mart ayında ihya edilecek. Müslümanlar yılın ilk orucunu 23 Mart günü tutacak. Ramazanda oruç tutmak için hazırlananlar, 23 Mart tarihinden 20 Nisan gününe kadar oruç ibadetini ihya edecek. Dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı’nın 1. günü, 21 Nisan 2023 olarak belirlendi.

oruc-rmazan-2.jpg

RAMAZAN AYINDAKİ ÖNEMLİ TARİHLER

Ramazan ayının başlangıcı 23 Mart Perşembe gününe denk geliyor. İslam alemi için 11 ayın sultanı olarak görülen Ramazan ayındaki en kutsal gecelerden Kadir Gecesi, 17 Nisan Pazartesi günü ihya edilecek. Ramazan Bayramı arifesi 20 Nisan Perşembe günü olurken Ramazan Bayramı’nın 1. günü 21 Nisan Cuma’ya denk gelecek. Diyanet Takvimine göre merak edenler için Kurban Bayramı ise 27 Haziran Salı gününe denk geliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER