2024’te cemre ne zaman düşecek? Cemlerin zaman havaya, suya ve toprağa düşme tarihleri

2024’te cemre ne zaman düşecek? Cemlerin zaman havaya, suya ve toprağa düşme tarihleri
GİRİŞ

Soğuk kış günlerinin ardından baharı müjdeleyen cemreler, vatandaşların merak konusu oldu. Peki 2024’te cemreler sırayla hangi tarihlerde düşecek?

Cemrelerin havaya, suya ve toprağa düştüğü tarihler, her yıl olduğu gibi bu yıl da araştırılıyor. Cemreler, kıştan bahara geçişin sembolü olarak kabul ediliyor. Baharın gelişinin ilk adımları olan cemrelerin düşmesi insan ruhunda da bir heyecan meydana getiriyor.

Cemrelerin sırası ile birer hafta ara ile düştüğü biliniyor. Ama bu tarihler her sene değişebiliyor. Peki, 2024’te cemre ne zaman düşecek? İşte cemre hakkında bilmeniz gerekenler…

2024te-cemre-ne-zaman-dusecek-1.jpg

2024’TE CEMRELERİN DÜŞME TARİHLERİ

Halk takvimine ve inanışına göre, cemreler kasım ayının 100. gününden itibaren 5 gün sonra düşmeye başlıyor. Cemreler, birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düşüyor. Bu yıl cemrelerin düşme tarihleri şöyle:

  • İlk cemre: 19-20 Şubat’ta havaya düşecek.
  • İkinci cemre: 26-27 Şubat’ta suya düşecek.
  • Üçüncü cemre: 5-6 Mart’ta toprağa düşecek.

2024te-cemre-ne-zaman-dusecek-3.jpg

CEMRE NEDİR?

Cemre, “ateş” veya “kor” anlamına gelen bir sözcüktür. Cemre, şubat ayının sonunda başlayan takvime göre, önce havaya, sonra suya, en son da toprağa düşer. Cemre, bahar bayramı olan nevruzun yaklaştığını da gösterir.

Cemre, hayvancılık ve tarımla uğraşanlar için önemlidir. Soğuktan dolayı çıkarılamayan hayvanların otlaklara çıkabileceğini, toprağın da işlenebileceğini belirtir. Cemre, havaların ısınacağının, baharla beraber tabiatın da uyanacağının habercisidir.

KAYNAK: UŞAK HABER