Adeta sinsi bir katil olan bu ev bitkileri resmen tehlike saçıyor!

Adeta sinsi bir katil olan bu ev bitkileri resmen tehlike saçıyor!
GİRİŞ

Ev dekorasyonunun vazgeçilmez parçalarından olan bitkiler, farkında olmasak da birçok soruna neden olabiliyor. Özellikle bu bitkilere yaşam alanlarınızda yer veriyorsanız dikkat!

Saksı çiçekleri yaşam alanlarını güzelleştirmesi ve sahip olduğu hoş kokular ile ortamı ferahlatması ile evlerde de sıklıkla tercih ediliyor. Genel çerçevede birçok bitki insan sağlığı açısından faydalı olsa da bazıları var ki çok ciddi sorunlara yol açabiliyor.

Konuya ilişkin yapılan araştırmalarda ise evlerde yaygın olarak yer verilen krasula ve dieffenbachia bitkileri oldukça tehlikeli olduğu ifade edildi. Krasula her ne kadar birçok evde başköşelerde kendine yer bulsa da kırılan saplarından salınan zehirli öz suyu nedeniyle son derece tehlikelidir.

BU İKİ BİTKİYE DİKKAT!

Evlerde sıklıkla yer verilen krasula ve dieffenbachia, her ne kadar yaygın olarak yaşam alanlarında tercih edilse de ciddi zararları da ortaya çıkabiliyor. Saplarının kırılması halinde salınan zehirli öz suyu son derece tehlikeli olarak görüldü. Ağız ve göz mukozalarıyla temas ettiğinde ciddi derecede yanıklara neden olabilmektedir.

EVİNDE AÇELYA OLANLAR TEHLİKEDE!

Yaşam alanlarında en çok tercih edilen süs bitkilerinden biri olan açelya, bazı zehirli etkilere de sahip olabilmektedir. Açelya suyunun ciddi zararları olabileceği aktarıldı. Bulantı, yanıklar ve aşırı tükürük salgılaması, dikkatsiz bir açelya sahibinin yaşayabileceği etkiler arasında yer alıyor. Bazı durumlarda bu bitkinin zehirli suyu ölüme bile neden olabiliyor.

Benzer bir etki zakkum bitkisinden de ortaya çıkıyor. Yoğun kırmızı çiçek tomurcukları üreten zakkum, ev bitkisi olarak tercih edilmemesi öneriliyor. Suyu son derece tahriş edici olan zakkum, ciltle temas ettiğinde yanıklara neden olabiliyor. Göze gelmesi durumunda ise körlüğe bile neden olmaktadır. Bu tür bitkilere yer verenlerin temkinli olmaları öneriliyor.

PARA AĞACI ARSEN İÇERİYOR!

Evlerde sık rastladığımız bitkiler arasında para ağacı da ilk sıralarda yer alıyor. Bitkinin suyunun arsen içermesi nedeniyle tehlike saçmaktadır. Özellikle küçük çocukları ve evcil hayvanları olanların evlerinde para ağacına yer verirken dikkatli olmaları gerekiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER