Akçakoca'da şelaleler, mağaralar, plajlar ve doğa herkesi büyülüyor

Akçakoca'da şelaleler, mağaralar, plajlar ve doğa herkesi büyülüyor
GİRİŞ

Karadeniz’in adeta saklı kamış cennetlerinden biri olan Akçakoca ilçesi, şelaleler, gizemli mağaralar, eşsiz plajlar ve tarihi yapılarıyla görenleri adeta büyülüyor.

Batı Karadeniz’de keşfedilmemiş bir cennetten köşeyi görmek için Akçakoca ilçesini ziyaret edebilirsiniz. Muhteşem denizi, upuzun kumsalı ve her mevsim farklı balık çeşitleriyle unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor.

Doğa ve deniz tutkunları için eşsiz fırsatlar sunan Akçakoca, Türkiye’den ve dünyadan sayısız ziyaretçiyi de ağırlamaya devam ediyor. Batı Karadeniz’in en özel noktalarından biri olan Akçakoca, İstanbul’a yakınlığı sayesinde de hafta sonu ve günü birlik ziyaretçileri de ağırlıyor.

AKÇAKOCA’DA GEZİLECKE YERLER NERELER?

Akçakoca’da doğanın ve tarihin izini bir arada sürebilir ve muhteşem bir keşfe başlayabilirsiniz. Bölgede mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri Aktaç köyünde yer alan Aktaş Şelalesidir. 50 metre yüksekten dökülen şelale muhteşem doğasıyla görenleri büyülüyor.

İlçenin 8 km uzağında yer alan Fakıllı Mağarası ise görülmesi gereken önemli doğa harikalarından biri olarak öne çıkıyor. Birinci derece sit alanı tescil edilen mağara 1.017 metre uzunluğa sahip. Sarkıtlar, dikitler, beyaz oda ve eşsiz görünümüyle dikkat çekiyor.

İki koy arasında yer alan Ceneviz Kalesi ise UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde de yer almayı başarmış ilçenin en önemli tarihi yapılarında biridir.

Mavi bayraklı Ceneviz Kalesi Plajı ve Çuhallı Plajı’nın yanı sıra Akevler, Kadınlar, yazlı, Limoncuk, Kalkın, Akkaya ve Paşalar başta olmak üzere sayısız upuzun sahil ve plajlara sahiptir.

AKÇAKOCA NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Düzce iline bağlı bir ilçe olan Akçakoca, Karadeniz kıyı şeridinde 35 km uzunluğunda bir kumsala sahiptir. Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlere sadece 3 saatlik bir mesafede yer almaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER