Almanya'da çalışma ve yaşama fırsatı! Almanya işçi alımı başvuru şartları belli oldu? Almanca şartı aranmayacak!

Almanya'da çalışma ve yaşama fırsatı! Almanya işçi alımı başvuru şartları belli oldu? Almanca şartı aranmayacak!
GİRİŞ

Almanya’da Nitelikli Göçmenlik Yasası resmen onaylandı. 6 milyon işçi alımı yapılacak. Türkiye’den de çok sayıda kişinin başvurması bekleniyor. Peki, şartlar neler? İşte başvuru süreci…

Almanya'da çalışma ve yaşama fırsatı! Almanya işçi alımı başvuru şartları belli oldu? Almanca şartı aranmayacak! - Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden Almanya’da bir süredir iş gücü açığı yaşanıyor. Bu açığın ortadan kaldırılması için Alman hükümeti tarafından işçi alımına yönelik yeni bir yasa devreye alındı. Almanya Nitelikli İş Gücü Yasası kapsamında başvuru süreçleri daha da kolaylaşıyor.

Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan söz konusu yasa ile Almanya’daki iş gücü açığının kapatılması hedefleniyor. Özellikle belirli sektörler ve meslek grupları çok daha avantajlı konumda olacak.

ALMANCA ŞARTI ARANMIYOR!

Almanya’da işçi alımını kolaylaştırmak ve iş gücü açığını ortadan kaldırmak için Nitelikli Göçmenlik Yasası devreye alındı. Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan yasa kapsamında pek çok Alman şirketin yaşadığı nitelikli çalışan bulma sorunu çözülecek.

Salgın sonrasında Almanya’da oluşan iş gücü açığına yönelik yapılan düzenlemede Alman vatandaşlığına geçiş ise kolaylaşacak. Tasarı ile iş başvurularında Almanca bilme şartı aranmayacak. Vatandaşlık için gereken ikamet süresi ise 8 yıldan 5 yıla düşürülecek.

ALMANYA’YA 6 MİLYON EK İŞÇİ ALINACAK!

Almanya’da iş gücü açığının hat safhalara ulaşmasının ardından gelen yasal düzenlemelerin yanı sıra hükümetten de önemli açıklamalar yapıldı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından daha önce yapılan açıklamada 2030 yılına kadar 6 milyon ek işçiye ihtiyaçları olduklarını duyurmuştu.

Avrupa dışından da uzmanlara ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Scholz, 2023 yılı sona ermeden gerekli kanunların çıkacağını duyurmuştu. Nitelikli Göçmen Yasası kapsamında uygulanacak puan sistemi dışında aile birleşimi ve mesleki niteliklerin tanınması gibi çeşitli basitleştirmeler uygulanacak. Detayların ise ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER