Almanya'da nitelikli göçmenlik yasası kabul edildi! Almanya'da çalışma şartları neler? İşte detaylar

Almanya'da nitelikli göçmenlik yasası kabul edildi! Almanya'da çalışma şartları neler? İşte detaylar
GİRİŞ

Alman hükümeti tarafından Nitelikli Göçmenlik Yasası’nın onaylanmasıyla detaylar merak edilmeye başladı. İşte çok sayıda yabancı işçi alımını kolaylaştıran yasasının detayları…

Almanya'da nitelikli göçmenlik yasası kabul edildi! Almanya'da çalışma şartları neler? İşte detaylar - Almanya’da nitelikli iş gücü açığının kapatılmasına yönelik yeni bir yasa kabul edildi. Geçtiğimiz haftalarda Alman hükümeti tarafından kabul edilen Nitelikli Göçmenlik Yasası’nın onaylanmasının ardından Almanya’da iş fırsatlarını araştıran vatandaşlar yasanın detaylarını araştırmaya başladı.

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada birçok detaya da yer verildi. Almanya’da nitelikli iş gücü göçünün kolaylaştırılmasını sağlayan nitelikli göçmen stratejisine Bakanlar Kurulu’nun onay verdiği açıklandı.

ALMANYA NİTELİKLİ GÖÇMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Almanya’da kabul edilen Nitelikli Göçmenlik Yasası sonrasında yeni kanunla ülkeye çalışmak için gidecekler için süreç kolaylaştırıldı. Yeni yasa kapsamında bu kişilere ülkeye giriş için 3 farklı yol sunulacak. Bu yollardan ilki kişilerin Almanya’da denklik verilen bir üniversite ya da mesleki yeterlilik diplomasına sahip olması ve bir şirketten iş teklifi alması olarak öne çıkıyor.

İkinci yöntemde ise ilgili bir iş alanında en az 2 yıllık deneyime sahip olmak ve mesleki eğitim ya da diploma şartına sahip olma şartları aranıyor. Üçüncü yöntemde ise henüz iş bulamayan ancak iş bulma potansiyeli olan kişilere ‘’chancekarte’’ verilmesi yönünde.

ALMANYA CHANCEKARTE NEDİR, NASIL ALINIR?

Almanya’da çalışmak isteyen ancak iş bulamayan ve iş bulma potansiyeli olan kişiler chancekarte, diğer bir ifadeyle fırsat kartından yararlanabilecek. Nitelikli göçmenler için puan sistemi de getiriliyor. Almanya’da nitelikli göçmen olarak çalışmak için uygun yöntemlerin tercih edilerek bu kapsamda onay alınması gerekiyor. Almanya için gelecek 10 yılda en büyük ekonomik görevlerden birinin nitelikli iş gücü açığının kapatılması olduğu aktarılıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER