Amasra zamanda yolculuğa çıkmak isteyenleri bekliyor! Tarihi ve eşsiz doğasıyla Fatih Sultan Mehmet’in hayran olduğu yer!

Amasra zamanda yolculuğa çıkmak isteyenleri bekliyor! Tarihi ve eşsiz doğasıyla Fatih Sultan Mehmet’in hayran olduğu yer!
GİRİŞ

Geçmişten günümüze her zaman önemini koruyan Amasra, Fatih Sultan Mehmet’in ‘’Dünyanın gözü’’ olarak nitelendirdiği bir yer. Doğal güzellikleri ve tarihi yapısı ise görülmeye değer…

Amasra zamanda yolculuğa çıkmak isteyenleri bekliyor! Tarihi ve eşsiz doğasıyla Fatih Sultan Mehmet’in hayran olduğu yer! - Türkiye’nin en özel seyahat rotalarından biri olan Amasra’da hem doğa hem de tarihi yapı muhteşem bir gezi deneyimi sunuyor. Köklü tarihi ile oldukça eskilere dayanan Amasra, İstanbul’a sadece 4 saatlik bir mesafede olması sayesinde de pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.

Denize doğru uzanan bir burun ve burnun iki yanında korunaklı bir liman olan iki koy ve ana karaya bağlı bağımsız adalardan oluşan Amasra, 3000 yıllık tarihi ile ziyaretçilerini büyülü bir zaman yolculuğuna davet ediyor.

AMASRA’DA GEZİLECEK YERLER NERELER?

Fatih Sultan Mehmet’in ‘’Çeşm – i Cihan bu mu ola?’’ dediği rivayet edilen Amasra, büyüleyici güzelliği ile antik çağlardan itibaren bir yerleşim yer olmuştur. Bölgede ziyaret edebileceğiniz Tavşan Adası sadece 290 metre uzakta yer alıyor. Saat başı yat turları ile adanın etrafını dolaşarak çok sayıda tavşanı görebilirsiniz.

Şehrin sembolü haline gelen Amasra Kalesi ise Bizans’tan itibaren günümüze ulaşan eşsiz tarihi yapılardan biridir. Kemere Köprü ise 13. yüzyılda Cenevizliler tarafından yapılan tarihi bir diğer önemli yapı olarak karşımıza çıkıyor.

Bölgedeki doğal güzelliklere bakacak olursak Göldere Şelalesi, Çapraz Plajı, Ağlayan Ağaç gibi birçok nokta yer alıyor. Her mevsim muhteşem bir manzara sunan Amasra görülmeye değerdir.

AMASRA NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Amasra, Bartın iline bağlı bir ilçedir. Karayolu ve İstanbul, Samsun gibi büyükşehirlerden deniz yoluyla feribotla ulaşmak da mümkündür. Bartın’a 20 km mesafede yer alan Amasra, İstanbul’a ise 350 km mesafede ve yaklaşık 4,5 saatlik uzaklıkta yer alıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER