Anneler ve Babalar Günü 2024’te ne zaman kutlanacak?

Anneler ve Babalar Günü 2024’te ne zaman kutlanacak?
GİRİŞ

Anneler Günü ve Babalar Günü, aile bağlarımızı güçlendiren, sevgimizi paylaştığımız, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren günlerdir. 2024’te bu özel günler hangi tarihlerde kutlanacak?

Anneler ve babalar, çocuklarının hayatında çok önemli bir yere sahipler. Onlara sevgi, saygı ve minnet duyuyoruz. Bu nedenle, her yıl onları ayrı ayrı özel günlerde anıyoruz.

Anneler Günü ve Babalar Günü, evlatların annelerine ve babalarına olan bağlılıklarını gösterdikleri günlerdir. Peki, 2024 yılında bu günler ne zaman kutlanacak? İşte detaylar…

ANNELER GÜNÜ 2024’TE NE ZAMAN?

Anneler Günü, dünyanın birçok ülkesinde mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanıyor. Türkiye’de de bu geleneği sürdürüyoruz. Anneler Günü, annelerimizin bizlere verdikleri emek, fedakarlık ve sevgiyi hatırladığımız, onlara teşekkür ettiğimiz bir gündür. Bu yıl, Anneler Günü 12 Mayıs 2024 Pazar gününe denk geliyor. Bu özel günde, annelerimize güzel hediyeler alabilir, onları mutlu edebilir, onlara sarılabilir ve onlara ne kadar değer verdiklerimizi söyleyebiliriz.

BABALAR GÜNÜ 2024’TE NE ZAMAN?

Babalar Günü, ilk olarak 1910 yılında kutlanmaya başladı. Ancak, resmi bir gün olarak kabul edilmesi 1972 yılına kadar sürdü. ABD bugünü resmi olarak tanıyan ilk devlet oldu. Babalar Günü, dünyada farklı tarihlerde kutlanabiliyor. Türkiye’de ise haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanıyor. Bu yıl, Babalar Günü 16 Haziran 2024 Pazar gününe denk geliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER