Antik kenti ve eşsiz kumlara sahip muhteşem plajıyla Patara gezginlerin ilk durağı

Antik kenti ve eşsiz kumlara sahip muhteşem plajıyla Patara gezginlerin ilk durağı
GİRİŞ

Avrupa’nın en temiz plajları arasında yer alan Patara, sadece plajı ve eşsiz kumlarıyla değil, muhteşem tarihi yapılarla da dikkat çekiyor. İşte Patara gezi rehberi…

Antik kenti ve eşsiz kumlara sahip muhteşem plajıyla Patara gezginlerin ilk durağı - Antalya’da Çıralı – Olimpos’tan sonra Avrupa’nın en temiz plajlarından biri olmayı başaran Patara, antik çağlarda Likya Birliği’nin başkentliğini yapmasıyla önem kazanıyor. Sadece tarihteki önemiyle değil ‘’çalınacak’’ kadar muhteşem bir güzelliğe sahip plaj kumlarıyla da bölge dikkat çekiyor.

Likya Birliği’nin üç oy hakkına sahip altı kentinden biri olan Patara, MÖ 5500 itibaren en erken yerleşimin başladığı bulgularına sahip. Plajı is çöl tepelerini anımsatan yapısıyla dikkat çekiyor.

PATARA’DA GEZİLECEK YERLER!

En erken yerleşim MÖ 5500 itibaren başladığı bilinen Patara, Likya Birliği’nin başkentliğini yapmıştır. Günümüzde Antalya Kaş ilçesi Kalkan beldesi yakınlarında bulunan Patara Antik Kenti, muhteşem yapılara ev sahipliği yapıyor.

İlginç bir antik kent olmasının dışında caretta caretta kaplumbağalara ev sahipliği yapması ve muhteşem kumlara sahip bir plajı olmasıyla da dikkat çekiyor. Tiyatro benzeri bir yapı olan Bouleuterion meclis binası buranın en önemli yapılarındandır.

6 binden fazla kapasiyeye sahip amfi tiyatro, Patara Plajı’nda kum yığınlarının altında dünyanın en eski deniz fenerlerinden biri olan deniz feneri ise mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Patara Plajı ise antik kent yakınlarında yer alıyor. 18 km uzunluğundaki kumsal 200 – 300 metre derinliği ile dikkat çeker. Deniz kaplumbağaları ve çöl kumunu ve tepelerini anımsatan sahili ile muhteşem bir doğa harikasıdır.

PATARA NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Özel araçlar, minibüs ya da otobüs ile bölgeye gidilebilir. Antalya’nın Kaş ilçesinin Kalkan’a bağlı Gelemiş Köyü’nde yer alan Patara, buraya 1,5 km mesafede yer alıyor. Kaş, Kalkan ve Fethiye’den kalkan dolmuşlarla veya Fethiye – Kaş otobüsler ile Ovaköy’e gelerek bölgeye ulaşılabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER