Askerlik durum belgesi e-Devlet’ten nasıl alınır?

Askerlik durum belgesi e-Devlet’ten nasıl alınır?
GİRİŞ

Günümüzde pek çok işlem e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Askerlik durum belgesi de bu işlemlerden biridir. Peki askerlik belgesi e-Devlet’ten nasıl alınır?

e-Devlet, vatandaşlara sunduğu kolaylıklarla hayatımızı her geçen gün biraz daha kolaylaştırıyor. Özellikle asker adayları için büyük önem taşıyan askerlik durum belgesini almak artık sadece birkaç tık uzağınızda. e-Devlet üzerinden askerlik durum belgesi alma sürecini haberimizde adım adım anlattık.

E-DEVLET KAPISINA GİRİŞ

Askerlik durum belgesine ulaşmak için ilk adımınız e-Devlet kapısına giriş yapmak olmalı. Bu işlem için PTT şubelerinden temin edebileceğiniz e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranız gerekecek.

“https://www.turkiye.gov.tr” adresine giderek sağ üst köşedeki “Giriş Yap” butonuna tıklayın ve T.C. kimlik numaranız ile şifrenizi girin. Eğer ilk defa giriş yapıyorsanız, güvenlik nedeniyle şifrenizi değiştirmeniz istenecektir.

ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA

e-Devlet sisteminde oturum açtıktan sonra, arama kısmına “Askerliğim” yazarak ilgili hizmete ulaşabilirsiniz. “Askerliğim (Millî Savunma Bakanlığı)” seçeneğine tıklayarak Millî Savunma Bakanlığı’nın hizmet sayfasından askerlik ile ilgili güncel bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz. Eğer askerliğinizi ertelediyseniz, ne zaman sona ereceğine dair bilgi de bu sayfada yer alacaktır. “Askerlik Durum Belgesi Sorgulama” butonuna tıklayarak belgenizi sorgulayabilir ve bunun yanında barkod numarasını da alabilirsiniz.

Bu belge, iş başvurularından eğitim kurumlarına kadar pek çok alanda sizden istenebilir ve e-Devlet üzerinden alındığı için tüm resmi kurumlar tarafından kabul edilmektedir. Askerlik durumunuzu gösteren bu belge ile askerliğinizi tamamladığınızı, tecilli olduğunuzu veya askerliğe elverişsiz olduğunuzu resmi olarak kanıtlayabilirsiniz. e-Devlet’in sunduğu bu hizmet sayesinde, devlet dairelerinde uzun kuyruklar beklemenize gerek kalmadan, ihtiyacınız olan belgeye hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER