Atatürk 1881-1919 filminde Uşak detayı! Meğer o kıyafetler Uşak'ta...

Atatürk 1881-1919 filminde Uşak detayı! Meğer o kıyafetler Uşak'ta...
GİRİŞ

Atatürk'ün çocukluk senelerinden Milli Mücadele'ye kadar geçen hikayesinin işlendiği "Atatürk 1881-1919" filminin galası yapıldı. Filmle alakalı Uşak detayı herkesi şoke etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluğundan Milli Mücadele'ye uzanan hayatını anlatan "Atatürk 1881-1919" filminin basın gösterimi dün akşam gerçekleştirildi. Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı film basın mensupları tarafından büyük ilgi gördü.

Gösterimin Paribu Cineverse Zorlu Center'da gerçekleştirilmesi, filmle ilgili beklentileri daha da artırdı. Gösterim öncesinde görüşlerini paylaşan yapımcı Saner Ayar, bu filmi çekme kararlarının Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yıldönümünden esinlendiğini açıkladı. Ayar, Cumhuriyet tarihinin bu önemli dönüm noktasını, Cumhuriyet'in 100. yılında izleyicilerde yankı uyandıracak bir film üreterek anmak istediklerini ifade etti. Filmde geçen Uşak detayı da yapımcı Saner Ayar tarafından açıklanınca ortaya çıktı.

ataturk-filminde-usak-detayi.jpg

FİLMDE KRİTİK UŞAK DETAYI

Filmin öncelikle dizi olarak çekildiğini belirten Ayar, ancak Disney'in küresel bir karar alarak rotasını değiştirmesinin ardından filme geri döndük ve çalışmamızı iki ayrı film olarak yayınlama kararı aldık. 2,5 yıllık planlama, 11 şehir, iki ülke ve yaklaşık dört aylık çekimlerden sonra tamamlandı. Üç bin kıyafet hazırdı. Binaların dışına çıktığınızda bu dönem kostümleri içeriden dışarıya doğru açık kahverengi bir renge dönüşüyordu. Bu da o dönemde kullanılan dokuma ve ipliğin kalitesizliğinden kaynaklanıyordu. Biz de aynı ipliği ve dokumayı bulmak için o ipliklerin hepsini Yeni Zelanda'dan getirttik ve Uşak'ta dokuttuk." dedi.

ataturk-filminde-usak-detayi-1.jpg

ATATÜRK O TARİHE FOX’TA YAYINLACAK

Saner Ayar, Atatürk filmin kısa versiyonunun 29 Ekim'de tam da Cumhuriyetimizin 100. yılında Fox TV'de yayınlanacağını duyurdu. Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in, yapımcılığını Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu'nun üstlendiği film, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluğundan 1919'a uzanan hayatını, insani özelliklerine odaklanarak anlatıyor. Senaryonun arkasındaki yetenekli yazar Necati Şahin.

Filmde İynemli, Songül Öden, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya ve Esra Bilgiç gibi yıldız bir oyuncu kadrosu yer alıyor. Oyuncuların performansları hikayeye derinlik ve özgünlük katıyor. Filmin merakla beklenen gala gösterimi dün gece gerçekleşti.

KAYNAK: UŞAK HABER