Avrupa'nın en temiz kıyılarından biri! Antalya'nın korsan yatağı! Bu yaz Olimpos – Çıralı’yı mutlaka ziyaret edin!

Avrupa'nın en temiz kıyılarından biri! Antalya'nın korsan yatağı! Bu yaz Olimpos – Çıralı’yı mutlaka ziyaret edin!
GİRİŞ

Türkiye’de turizm denenince akla ilk gelen yerlerden Antalya, geçtiğimiz yıl Mavi Bayraklı plaj sayısını 229’a çıkardı. Antalya’nın o kıyısı ise Avrupa’nın en temiz 30 kıyısından biri seçildi. İşte gizemli korsan yatağının merak edilenleri…

Avrupa'nın en temiz kıyılarından biri! Antalya'nın korsan yatağı! Bu yaz Olimpos – Çıralı’yı mutlaka ziyaret edin! - Yaz tatillerini doğa, tarih ve deniz ile beraber geçirmek isteyenler için Olimpos – Çıralı en iyi alternatif rotalardan biri olmayı başarıyor. Seracılık açısından önemli bir yer olan Kumluca’ya bağlı bu belde, 3 kilometrelik sahil şeridi ile dikkat çekiyor.

Çıralı ile aynı sahili paylaşan Olimpos, hiç sönmeyen ateşi ve eşsiz koyları ile muhteşem bir tatil deneyimi sunuyor. Tarihi yaklaşık olarak 2 bin 200 yıl geriye giden Olimpos, mitolojiye konu olan birçok olayın da yaşandığı yer olarak gösteriliyor.

MEYVE BAHÇELERİ ARASINDA BUNGALOVLARDA KONAKLAMA!

Antalya’nın en önemli tatil rotalarından biri olan Çıralı – Olimpos, özellikle doğa ve tarih tutkunları açısından önemli bir yer olmayı başarıyor. Bölgede büyük lüks oteller yerine çoğu aile işletmesi olan pansiyon ve butik oteller yer alıyor. Muhteşem portakal, nar ve armut ağaçları ile çevrili bungalov evlerde konaklayarak keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

AVRUPA’NIN EN TEMİZ PLAJLARINDAN BİRİ!

Muhteşem portakal kokuları arasında deniz, tarih ve doğayı keşfedeceğiniz Çıralı, Avrupa’nın en temiz plajlarından birine de sahip. Batıya doğru yürüyerek incir ağaçları ile süslenmiş Olimpos Antik Kenti’ne ve hiç sönmeyen doğal Yanartaş (Chimera) kendinizi adeta antik bir hikayenin içinde bulmanızı sağlayacak.

Karetta karettalara ev sahipliği yapan tertemiz plajı, hiç sönmeyen Yanartaş, Beydağları Milli Parkı, Olimpos Antik Kenti ve eşsiz koylarıyla bölge adeta bir cennetten bir köşe olmayı başarıyor.

OLİMPOS – ÇIRALI NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Olimpos – Çıralı aynı uzun plajı paylaşıyor. Antalya merkezinden 87 kilometre güneyde yer alan Olimpos, Kumluca’dan ise 28 kilometre uzakta. Antalya otogardan Çıralı’ya gitmek isteyenlerin buradan Kumluca otobüslerine binerek Olimpos – Çıralı kavşağında inmeleri gerekecektir. Ardından Çıralı istikametine giden araçlarla bölgeye kolayca ulaşabilirler.

KAYNAK: UŞAK HABER