Ayak kokusu derdine son: Bu iki malzemeyi karıştırıp 15 dakika bekletmeniz yeterli!

Ayak kokusu derdine son: Bu iki malzemeyi karıştırıp 15 dakika bekletmeniz yeterli!
GİRİŞ

Gerek genetik faktörlerden gerek ise de çevresel faktörlerden ötürü ortaya çıkabilen ayak kokusu, birçok kişinin sosyal yaşamını etkiler. Peki, ayak kokusuna karşı neler yapılabilir?

Ayaklar, vücudun en çok terleyen bölümlerinden biri olarak bilinir. Ayak yapısında bulunan bakteriler serbest kalmaları durumunda teri parçalar ve bu durumda da kötü kokular ortaya çıkabilir. Bu durum özellikle günün büyük çoğunluğunu ayakta geçiren, yanlış ayakkabı ve çorap tercihinde bulunan kişilerin başına gelir.

Ayak kokusu bir süre sonra kişilerin sosyal yaşamlarını da olumsuz olarak etkilemeye başlar. Günümüz gelişen kozmetik ve ilaç sektörü kapsamında ayak kokusunu gideren birçok ürün bulunsa da o ürünlerin bazılarının temiz içerikli olmaması, kişilerin ayak sağlığını tehdit edebilir. Bu noktada her alanda olduğu gibi ayak kokusu sorunlarına karşı da doğal yöntemler ile savaşmak çok daha etkilidir. Peki, ayak kokusu nasıl giderilir? Ayak kokusu neden olur? İşte ayrıntılar…

ayak-kokusu-1.jpg

AYAK KOKUSUNUN SEBEPLERİ NELERDİR?

Ayak kokusunun esas sebebi ter ve bakteridir. Bu noktada ayağın terlemesine neden olan bazı durumlar da dolaylı olarak ayak kokusuna etki eder. O durumlar genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Sıcak hava,
  • Tüm gün ayakta durmak,
  • Aşırı kilo,
  • Ergenlik,
  • Hormonal değişimler,
  • Bazı tıbbi ilaçlar,
  • Aşırı terleme (hiperhidroz) durumu

ayak-kokusu-2.jpg

AYAK KOKUSUNU GİDEREN DOĞAL KARIŞIM

Ayak kokusundan kurtulmak için elma sirkesi ve su yeterlidir. Günün sonunda ılık veya soğuk su ile doldurduğunuz bir leğenin içine bir bardağın 3’te 1’i kadar elma sirkesi eklemeniz ve ayaklarınızı bu karışımın içerisinde 15 dakika kadar bekletmeniz, ayak kokusu oluşumunun önüne geçmenizi sağlar. Elma sirkesinin antibakteriyel özelliği sayesinde kötü koku oluşumuna sebep olan bakterilerin etkileri sıfırlanır.

KAYNAK: UŞAK HABER