Ayakkabı vurma derdine son: Giymeden önce bunu yaparsanız maratona bile çıkarsınız!

Ayakkabı vurma derdine son: Giymeden önce bunu yaparsanız maratona bile çıkarsınız!
GİRİŞ

Bazı yeni ayakkabılar kullanıcıları alışana kadar büyük problemler yaşatabilmektedir. Özellikle arkadan vurma problemleri ile karşı karşıya kalan tüketiciler için birtakım kurtarıcı yöntemler bulunur.

Yeni ayakkabılar esneyene kadar kullanıcılarının ayaklarında dayanılmaz ağrılara sebep olabilirler. Özellikle yaz aylarında sık sık terleyen ayaklar, ayakkabıların hezimetine uğrayabilirler. Bu noktada eğer doğru ayakkabı numarasını aldığımızdan emin isek bazı yöntemler ile ayakkabı vurmalarından kurtulmak mümkündür.

Ayak sağlığı vücudun genel sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu neden ile olası sağlık sıkıntılarının önüne geçebilmek adına doğru ayakkabıların tercih edilmesi oldukça önemlidir. Ancak bazı zamanlarda tüm koşullar uygun olmasına rağmen ayakkabı vurmaları kaçınılmazdır. Peki, ayakkabının vurmasını engellemek için neler yapılabilir? İşte ayrıntılar…

ayakkabi-vurmasi-2.jpg

DOĞRU AYAKKABIYI SEÇTİĞİNİZDEN EMİN OLUN!

Bazı zamanlarda sırf ayakkabının tasarımı çok beğenildiği için uygun olmayan modeller satın alınabilmektedir. Bu noktada tüketicileri uyaran uzmanlar, ayakkabının tasarımından önce karar verilmesi gereken en önemli noktanın ayak sağlığına uyup uymadığının kontrol edilmesi olduğunu ifade etti. Ayrıca satın alınacak olan ayakkabının ayak numarasına uygun olması gerektiğini de ifade eden uzmanlar, ayakların ayakkabı içinde rahat etmeleri gerektiğini vurguladı.

ayakkabi-vurmasi-1.jpg

AYAKKABI VURMALARI NASIL ENGELLENİR?

Ayakkabı vurmalarından korunmak için yeni alınan ayakkabının uzun süreli kullanımdan önce kademli olarak kullanılması gerekir. Ayaklara yeni ayakkabıya alışmaları için kısa bir süre tanınması oldukça önemlidir.

Ayakkabı içlerinde kullanılan yastıklama malzemeleri, sürtünmeyi azaltacakları için ayak sağlığının olumsuz etkilenmemesini sağlar. Ayrıca parmakların rahat etmesi için parmak aralarına jel pedler ve bantlar da yerleştirilebilir. Ek olarak yeni- eski fark etmeksizin tüm ayakkabıları kullanmadan önce ayaklara nemli bir kremin sürülmesi ve çorapların ikiye katlanarak giyilmesi olası ayakkabı vurmalarının önüne geçen pratik yöntemler arasında yer alır.

KAYNAK: UŞAK HABER