Azmak Nehri muhteşem doğasıyla dikkat çekiyor! Akyaka'daki bu şirin balıkçı köyünü keşfedin!

Azmak Nehri muhteşem doğasıyla dikkat çekiyor! Akyaka'daki bu şirin balıkçı köyünü keşfedin!
GİRİŞ

Türkiye’nin saklı kalmış cennetlerinden Azmak Nehri, muhteşem doğasıyla kendine hayran bırakıyor. Akyaka’nın en bakir alanlarından Azmak Nehri’ni mutlaka ziyaret edin.

Azmak Nehri muhteşem doğasıyla dikkat çekiyor! Akyaka'daki bu şirin balıkçı köyünü keşfedin! - Türkiye’nin turizm denince akla ilk gelen illerinden olan Muğla, Bodrum, Marmaris, Datça gibi popüler pek çok ilçesiyle hala keşfedilmeyi bekliyor. Muğla’nın en özel ve el değmemiş ilçeleri arasında ise Akyaka ilk sıralarda yer alıyor.

Bakir doğası ve sessizliği ile görenleri kendine hayran bırakan Azmak Nehri ise herkesin mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Muğla çevresine tatile gelenlerin mutlaka Azmak Nehri’ni görmeleri tavsiye ediliyor. Bölgede tekne turları ve kamp yapma olanakları ile daha pek çok aktivite de yer alıyor.

TURİSTLERİN GÖZDESİ AZMAK NEHRİ!

Muğla’nın Ula ilçesinde yer alan Akyaka Köyü, her yıl çok sayıda ziyaretçiyi misafir ediyor. Gökova Körfezine dökülen Azmak Nehri ise Türkiye’nin turizm açısından en önemli akarsuları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Azmak Nehri, Kadın Azmağı ya da Akyaka Azmağı gibi adlarla anılan bölge, küçük su birikintisi anlamı taşıyan Azmak ismini almıştır. Çay ve pınar gibi anlamlara gelen azmak, bölgede irili ufaklı olarak birçok yerde bulunuyor. Aspat Azmağı ise Güney Ege’de en bilinen ve büyük azmaklar arasında büyük bir popülerlik kazanmıştır. Akyaka ise bu nehir sayesinde turizm denince akla gelen ilk yerler arasında sayılmaya başladı. Tekne turları, kano turu, doğa yürüyüşleri ve daha pek çok aktivite ise bölgeye adeta turist akını yaşanmasına neden oluyor.

MUĞLA AKYAKA AZMAK’TA NELER YAPILIR?

Azmak Nehri ziyaretçilerine benzersiz birçok etkinlik fırsatı sunuyor. Burada muhteşem bir doğanın içinde tekne turu, kano deneyim, ringo, doğa yürüyüşü, doğanın içinde kahvaltı, cittaslow deneyimi ve balık ekmek gibi deneyimler burada yapılabilecek ilk akla gelen etkinliklerdir. Ayrıca bölgede plajlar, koylar, antik kentler ve yakındaki birçok köy gezilebilir.

AZMAK NEHRİ NEREDE, NASIL GİDİLİR

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka köyü yakınlarında bulunan Azmak, Gökoava Körfezine dökülen bir akarsudur. Muğla il merkezine 28 km mesafede yer almaktadır. Yaz aylarında dolmuşlarla da bölgeye ulaşım mümkündür.

KAYNAK: UŞAK HABER