Balık kokusundan kurtulmak için en etkili çözüm ne, sinen balık kokusu nasıl gider?

Balık kokusundan kurtulmak için en etkili çözüm ne, sinen balık kokusu nasıl gider?
GİRİŞ

Lezzetli ve son drece faydalı bir besin olan balık, çoğu kişi tarafında kokusu nedeniyle tercih edilmiyor. Özellikle evde balık pişirenler sinen kokudan şikayetçi. İşte balık kokusuna çözüm…

Sahip olduğu besin değerleri ile insan vücudu için son derece önemli bir besin kaynağı olarak görülen balık, her ne kadar lezzetli olsa da pişirmesi zahmetli ve yaydığı koku da çirkin olmasıyla birçok kişinin kabusu haline geliyor.

Evlerinde balık pişiren ancak kokusundan kurtulmak isteyenler için birçok kişi tarafından atlansa da basit yöntemler bulunuyor. Çoğu zaman aspiratörü bile kullanmanın yetersiz olduğu durumlarda bile balık kokusundan kolayca kurtulabilirsiniz.

balik-pisirmek-2.jpg

SİNEN BALIK KOKUSU NASIL GİDER?

Evinizde balık pişirdikten sonra evin içinde günlerce balık kokusu kalabilir. Sinen bu kokudan kurtulmak için basit ancak etkili birkaç yöntem tercih edebilirsiniz. Evin içine sinen balık kokusunun çıkarılması için kısaca şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Balık pişerken ocağın yan tarafında elma sirkesi ve su karışımını kaynatmayı deneyin.
  • Pişirme sorasında kokulu mum yakmayın deneyin.
  • Bir tencere içinde su ve çubuk vanilya koyarak kaynatın.

Pişirme sırasında tercih edeceğiniz bu tür basit yöntemler sayesinde balık kokusunun sinmesinin önüne geçebilirsiniz. Aspiratörü çalıştırmak ve pencereleri de açmak bu kapsamda önemli bir detay olacaktır.

balik-pisirmek-1.jpg

LİMONLA TÜM KÖTÜ KOKULARDAN KURTULUN!

Mutfaktaki kötü kokulardan kurtulmak için en etkili yöntem ise limondur. Mutfaktaki sinen balık kokusundan kurtulmak için bir tava içinde limon, portakal ya da mandalina kabuklarını kavurmanız mümkündür. Balık pişerken ayrıca ocak üzerinde limon kabuğu kaynatmanız da mümkündür. Bu sayede kolayca balık ve diğer kötü kokulardan kurtulmanız ve sinen kokularla mücadele etmeniz mümkündür.

KAYNAK: UŞAK HABER