Beyaz Elbisedeki Kahve Lekesi Nasıl Çıkar? Püf Noktası

Beyaz Elbisedeki Kahve Lekesi Nasıl Çıkar? Püf Noktası
GİRİŞ

Kahveler hem tek başınıza hem de sevdiklerinizle keyifli bir şekilde vakit geçirirken tüketebileceğiniz içecekler arasındadır.

Bir anlık dalgınlık ile üzerinize dökülen kahve lekesinden dolayı endişe etmenize gerek yoktur. Üstelik beyaz kıyafet giydiyseniz kahve lekesinin elbisede inatçı bir lekeye dönüşebileceğini düşünebilirsiniz. Ancak beyaz elbisedeki kahve lekesini hızlı ve pratik bir şekilde çıkarmanın bazı yöntemleri vardır.

Beyaz Elbisedeki Kahve Lekesini Çıkarma Yöntemleri

Kahve lekesine kısa sürede müdahale ettiğinizde kahvenin beyaz elbise kumaşına derinlemesine işlemesini engelleyebilirsiniz. Küçük sakarlıklar durumunda dökülen kahve lekesini çıkarmanın en etkili yöntemleri şunlardır:

  • Deterjanla temizlemek
  • Karbonatla temizlemek
  • Sirkeli suyla silmek
  • Maden suyuyla temizlemek
  • Gliserinle temizlemek
  • Limonlu su ve tuzla temizlemek

Elinizin altında deterjan varsa nemlendirdiğiniz kahve lekesinin üzerine bir miktar deterjanı uygulayın ve 15 dakika kadar bu bölgede kalmasını sağlayın. Ardından dairesel hareketler uygulayarak ovalayın. Deterjan ile buluşan kahve lekesi kısa sürede açılmaya başlar. Buna rağmen leke tam olarak çıkmamışsa ikinci kez uygulama yapabilirsiniz.

Beyaz Giysideki Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Beyaz kıyafetlere dökülen kahve lekesini çıkarmanın bir diğer yöntemi karbonattır. Karbonat çok güçlü bir doğal leke çıkarıcıdır. Karbonatın içindeki aşındırıcı madde lekeyi kısa sürede çıkarabilir. Lekeli bölgeyi ılık bir bez yardımıyla ıslatın ve kahve lekesinin boyutuna göre zerine karbonat dökün. Serptiğiniz karbonatın lekeye işlemesi için bir süre bekledikten sonra dairesel hareketlerle ovalayın. Bu yöntem başarılı olmadıysa veya elinizde karbonat yoksa sirkeli su ile aynı şekilde uygulama yapabilirsiniz.

Kurumuş Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Beyaz kıyafetinize dökülen kahve lekesine anında müdahale edemediyseniz ve bu leke elbise üzerinde kuruyup kaldıysa uygulamanız gereken yöntem farklıdır. İnatçı leke haline gelen kurumuş kahve lekesini bir miktar ılık suda bekletmek önemlidir. Lekenin üzerine ıslak bir sünger ile çamaşır deterjanı dökerek güzelce çitileyebilirsiniz. Bu sayede beyaz kıyafetler üzerinde doğrudan göze batan kurumuş kahve lekesini çıkarabilirsiniz. Kurumuş lekeler inatçı hale geldiği için en doğrusu bulaşık makinesinde programa uygun şekilde yıkamaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER