Bu 5 beden hareketi yalancıyı belli ediyor! Yüzde 100 etkili yalan yakalama sanatı

Bu 5 beden hareketi yalancıyı belli ediyor! Yüzde 100 etkili yalan yakalama sanatı
GİRİŞ

Herkes çok rahat yalan söylüyormuş gibi gelse de beden diline bakıldığında çok çabuk fark edilebiliyor. Uzmanlar karşınızdaki kişinin yalan söylediğini gösteren hareketlerini açıkladı...

Bu 5 beden hareketi yalancıyı belli ediyor! Yüzde 100 etkili yalan yakalama sanatı - Yalan söylemek herkese çok kolaymış gibi gelir. Fakat beden dili ve konuşma tarzı kişinin yalan söylediğini belli eden ipuçları yayar. Uzmanlar karşınızdaki kişinin size yalan söyleyip söylemediğinizi anlamanın önemli tüyolarını paylaştı. Beden dili uzmanlarına göre bu 5 hareketi yapanlar genellikle yalan söylüyor.

Terapistler ve avukatlar tarafından sık sık kullanılan beden dili anlama yöntemleri karşınızdaki kişinin yalanını yakalamanızı sağlayabilir. Yalan söyleyen birini anlamanın ilk kriteri konuşurken takılmaktır. Çok fazla ayrıntı verip kekeleyenler yalan söylüyor olabilir. Terapist Jackie Martinez, bu davranışların yalan söyleme belirtisi olduğunu vurguluyor. Çünkü yalan söyleyenler inandırıcı olduğundan emin olmak için gereksiz ayrıntıya dalabilirler.

YALAN SÖYLEYENLERİN BEDEN DİLİ

Dava avukatı Andrew Pickett, konuşurken “ıııı” gibi bekleme tepkileri veren kişilerin sözcükleri çok düşündüğünü belirtiyor. “Birisi doğruyu söylerse konuşması daha doğrudan ve spesifiktir” diyen Picket bunu güvenle ifade etmeye bağlıyor. Sık sık duraksayan ve sözcükleri düşünenlerin yalan söyleme ihtimali fazladır.

Hızlı konuşmak da yalan söylemeyi işaret eder. Martinez, yalan söyleyenlerin çoğuyla yaptığı terapilerle ilgili olarak “Yalan söyleyenlerin çoğunun, size geri bildiriminizi kesmeniz veya onlara herhangi bir potansiyel hakkında soru sormanız için bir inç bile vermeden, hikayelerini mümkün olduğunca çabuk ve ikna edici bir şekilde anlatmalarını sağlamak için daha yüksek sesle konuştuklarını ve daha hızlı konuştuklarını fark ettim.” ifadelerini kullanıyor.

BU DAVRANIŞLAR YALANIN GÖSTERGESİ

Uzmanlar kesintili konuşma, konuşurken takılma, yükse sesle ve hızlı konuşma gibi davranışları yalan söylemenin işareti olarak gösteriyor. Son olarak tutarsızlık kişinin yalan söylediğini fark etmenin en önemli detayı olabilir. Avukat Gillian Gadsby, birinin yalan söylediğini anlamak için söylediklerinin tutarlı olup olmadığına bakarken “Her şeyin doğru bir şekilde anlatıldığından ve hikayede boşluk olmadığından emin olmak için aynı soruyu her zaman birkaç farklı şekilde sorarım.” ifadelerini kullanıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER