Bu hata cildinizde bakterilere neden oluyor! Sivilce, siyah nokta ve gözenek gibi birçok sorunu tetikliyor!

Bu hata cildinizde bakterilere neden oluyor! Sivilce, siyah nokta ve gözenek gibi birçok sorunu tetikliyor!
GİRİŞ

Cilt bakım rutinlerinde ve günlük yaşamda yapılan bazı hatalar cilt sorunlarına neden oluyor. Özellikle belirli hataları yapmak ciltte tuvaletten bile daha fazla bakteriye neden oluyor…

Bu hata cildinizde bakterilere neden oluyor! Sivilce, siyah nokta ve gözenek gibi birçok sorunu tetikliyor! - Ciltte ortaya çıkan birçok sorunun temelinde yanlış cilt bakım uygulamaları yer alıyor. Bazı alışkanlıklar ise ciddi sorunların tetiklenmesine neden olabiliyor. Ciltte meydana gelen sivilce, siyah nokta ve gözenek gibi problemler ise bu davranışlardan kaynaklanıyor olabilir.

Evde fark etmeden yapacağınız bazı hatalar cildinizde ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Özellikle makyajın cildiniz ile bütünleşmesini sağlamak için makyaj fırçası ve süngeri kullanılıyorsa bu ürünlerin cilde zararı da olabilir. Yapılan yeni çalışmalara göre temizlenmemiş makyaj fırçalarının tuvaletten bile daha fazla bakteriye sahip olduğu tespit edildi.

KLOZET KAPAĞINDAN BİLE DAHA ÇOK BAKTERİ BULUNUYOR!

Yapılan yeni bir çalışmaya göre çeşitli makyaj malzemelerinin yanlış kullanımı ciltte çok büyük hatalara yol açıyor. Bu hataların başında makyaj fırçası ve süngerinin temizlemeden defalarca kullanımı yer alıyor.

Fırçada biriken çok sayıdaki bakterinin klozet kapağında bulunan bakteriden bile daha fazla olduğu ifade ediliyor. İki haftalık araştırma sürecinde yaygın saklama yöntemleri test edildi. Yatak odası makyaj masasında, banyoda, makyaj çantasında veya diğer yaygın saklama alanlarında olsalar bile temizlenmediğinde bakteri sayısı ciddi oranda artıyor.

SİVİLCE VE DİĞER CİLT SORUNLARINA NEDEN OLUYOR!

Temizleyen kozmetik ürünlerinin kullanımı ciltte çok ciddi hasarlara yol açabileceği aktarıldı. Özellikle bakterilerin sayısının bir hayli çok olduğu fırça ve süngerlerde klozet kapağından bile daha fazla bakteri olduğu tespit edildi. Bu bakterilerin sivilce ve siyah nokta gibi daha pek çok cilt sorununa da yol açtığı aktarılıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER