Bu yöntemle salçanın küflenmesini engelleyebilirsiniz

Bu yöntemle salçanın küflenmesini engelleyebilirsiniz
GİRİŞ

Mutfakta küf sorunlarıyla karşılaşılan en yaygın gıdalar arasında salçalar ilk sırada yer alıyor. Sağlığı tehdit ettiği kadar israfa da neden olan küf sorununa karşı birde bu yöntemi deneyin!

Yiyeceklerin küflenmesi birçok kişinin karşılaşmak istemediği problemler arasında yer alıyor. Özellikle diğer gıdalara göre nispeten daha az kullanılan ve unutulan salçaların küflenmesi ise işten bile değil. Basit birkaç yöntemle bu sorunun önüne geçilebiliyor.

Birçok yemeğe lezzet vermesi için sık tercih edilen salçanın doğru koşularda saklanmaması halinde küflenmesi mümkündür. Küflenmeye karşı alınacak bazı basit önlemler ise kısa sürede sonuç almanızı sağlayacaktır. Salçanın ömrünü de bu yöntemler uzatabiliyor.

SALÇANIN KÜFLENMESİNİ BU YÖNTEMLERLE ÖNLEYİN!

Küflenen gıdalar arsında ilk sırada salçalar yer alıyor. Salçalarda ortaya çıkan bu soruna karşı sadece basit birkaç önlem alarak sorunun önüne geçilmesi mümkündür. Bazı durumlarda ise salçanın küflenmesi çok daha hızlı şekilde gerçekleşiyor. Salçanın küflenmeden uzun süre kullanılmasını sağlamak için tercih edeceğiniz ufak bazı yöntemler en etkili sonuçları verecektir.

Cam kavanoza aktardığınız salçanın küflenmesini engellemek için yüzeyinin düzleştirilmesi son derece yararlı oluyor. Ayrıca kenarda bulunan salçanın da temizlenmesi önemli bir detay olarak gösteriliyor. Salçanın teneke kutudan cam kavanoza aktarılması en önemli konular arasında yer alıyor. Genelde teneke içinde satılan salçaların cam kavanoza alınarak küflenme sorunlarına karşı korunması da mümkündür. Bu tür basit detaylara dikkat ederek salçanın küflenmesinin önüne geçilebilir.

ZEYTİNYAĞ EKLEMEYİ DENEYİN!

Salçanın küflenmesini önlemek için yüzeyini düzleştirdikten sonra tüm yüzeyi kaplayacak şekilde zeytinyağı eklenmesi de fayda sağlıyor. İlave edeceğiniz zeytinyağı, salçanın küflenmesini büyük oranda önlemektedir. Bu sayede çok daha uzun süre salça küflenmeden kullanılabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER