Bu yöntemler kelek karpuzlara veda ettirecek! İyi karpuz nasıl anlaşılır?

Bu yöntemler kelek karpuzlara veda ettirecek! İyi karpuz nasıl anlaşılır?
GİRİŞ

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte karpuz da sofralarda yerini almaya başladı. Peki, tatlı ve sulu karpuz nasıl anlaşılır? Karpuz seçerken nelere dikkat edilmelidir? İşte ayrıntılar…

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte mevsim sebzeleri ve meyveleri de sofralarda yerini almaya başladı. Mevsiminde yenen besinlerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten uzmanlar özellikle yazın vazgeçilmezlerinden olan karpuz meyvesine dikkat çekerlerken tüketiciler de iyi karpuz seçmenin yollarını araştırmaya başladı.

Karpuz, yaz sofralarının demirbaşları arasında yer alır. Soğuk soğuk tüketildiği durumlarda serinleten, kimi zaman akşam yemeklerinde dahi tüketilen karpuz, tüketiciler tarafından sıklık ile tercih edilir. Peki, karpuz seçiminde nelere dikkat edilmelidir. Tatlı ve sulu karpuz nasıl anlaşılır? İşte ayrıntılar…

karpuz-nasil-secilir-4.jpg

LEKELERE DİKKAT!

Karpuz meyvesi her ne kadar tadı ile tüketicileri mest ediyor olsa da seçim aşamasında birçok kişiyi oldukça zorlayabilmektedir. Tatlı ve sulu karpuz almak isterken kelek karpuzlara denk gelerek hayal kırıklığı yaşayan kişiler, iyi karpuzun nasıl anlaşıldığını sıklık ile araştırmaktadır.

İyi karpuz seçebilmek için öncelikle karpuzun lekelerine odaklanmak gerekir. Karpuzun üzerinde yer alan sarı noktalar ne kadar fazla ise o karpuz o kadar tatlı ve suludur. Koyu sarı lekeler karpuzun oldukça olgun olduğuna işaret ederken beyaz lekeler ise o karpuzun henüz olgunlaşmadığı anlamını taşır.

karpuz-nasil-secilir-3.jpg

KARPUZ SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Karpuz seçerken karpuzun biçimine önem vermek gerekir. Ulusal Karpuz Tanıtım Kurulu’na göre oval ya da yuvarlak biçimli karpuzlar, diğerlerine göre daha tatlı ve suludur. Şekli belirsiz olan karpuzlar genelde yumuşak noktalara sahiptir ve bu sebep ile de çoğunluk ile çürüktür.

Karpuzun kabuğunun dokusu da tadı hakkında önemli ipuçları verir. Koyu renkte ve donuk parlaklıkta olan karpuzlar, tatlı ve suludur. Parlak olan karpuzlar ise henüz olgunlaşmamıştır.

Karpuz seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise karpuzun sap kısmıdır. Karpuzun sapı yeşil ise o karpuz henüz olgunlaşmamıştır. Bir karpuzun sap kısmı ne kadar sarı ise o karpuz o kadar tatlı ve suludur.

KAYNAK: UŞAK HABER