Burca göre doğru cilt bakımı nasıl yapılır? Hangi burç hangi cilt bakım malzemesi kullanmalı?

Burca göre doğru cilt bakımı nasıl yapılır? Hangi burç hangi cilt bakım malzemesi kullanmalı?
GİRİŞ

Burcunuzu aşk ve iş hayatınıza yön vermede kullanabileceğiniz gibi kişisel bakım uygulamalarında bile rehber edinebilirsiniz. Her burcun kendine özgü cilt problemleri vardır. Burca göre cilt bakım uygulamaları nelerdir?

Astrolojide bulunan 12 burç, insanların iş ve aşk yaşamında rehber edinebileceği işaretler veriyor. Burçlar, cilt bakımında da birbirinden farklı uygulamalara ihtiyaç duyuyor. Her burcun sık sık yaşadığı cilt problemlerine göre uygulaması gereken bakım ritüelleri de farklılaşıyor. Doğum anınızda edindiğiniz burç hangisi olursa olsun, doğal ve organik kişisel bakım ürünlerini kullanmanız tavsiye ediliyor.

Doğada insanların karşılaşabileceği her soruna uygun bir çözüm vardır. Cilt problemlerine de kısa sürede çözüm bulabilmek için doğru bakım yöntemlerini uygulamak gerekir. Bu rehberde yer alanlar sadece bir öneri niteliğinde olup yönteme başlamadan önce alerjiniz olup olmadığını öğrenmeniz tavsiye edilir. Koç burcunun yaşadığı cilt problemleri kızarıklık ve deri hastalıklarıdır. Koçlar, aloe vera, gül, salatalık, papatya, lavanta ve tütsü kullanarak yüz bakımı yapabilir.

BURÇLARA GÖRE CİLT BAKIM MALZEMELERİ

Boğalar, toprak grubunun sabırlı ve bazen inatçı karakterleridir. Stres yaşadıklarında kaşıntılı ve kuru cilt sorunları ortaya çıkabilir. Boğaların cildine ekstra nem kazandırabilmek için deniz iğdesi, argan, susam yağı, tatlı badem yağı veya tamanu yağı kullanmaları gerekir. İkizler burcu hava grubunda olup kararsız, meraklı ve değişken yapısıyla bilinir. Cilt bakım rutininde tutarlı olmak önemli olduğu için ikizler sık sık problem yaşayabilir.

İkizler burcunda solunum yolu alerjileri sık görülür. Bu nedenle solunumu aksatmamak için kimyasal içerikli olmayan ürünler seçilmelidir. Gül suyu, aloe vera, tatlı badem ve jojoba yağı ikizler burcu için idealdir. Yengeç burçları hormonal sorunlara yatkındır. Cilt hassasiyeti ve ödem sorunu yaşayan yengeçler, macadamia, jojoba ve susam yağlarıyla cilt bakımı yapabilir.

BURÇLARIN CİLT BAKIMI ÜRÜNLERİ

Aslan burcu jojoba yağları içeren doğal ürünlerin yanı sıra gül suyu ve gül esansiyel yağlarını kullanarak ciltteki yara izlerini tedavi edebilir. Başak burçları stres yüzünden cilt problemleri yaşayabilir. Başak burçlarına tavsiye edilen cilt bakım ürünleri papatya, lavanta, gül ve portakaldır. Terazi burcu bakım ürünleri ise argan yağı, dikenli armut tohumu, macadamia ve nar gibi daha lüks yüz bakım yağlarıdır.

BURÇLARA GÖRE DOĞAL CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ

Akrep burcu yüzüne masaj yaparken paçuli, sandal ağacı ve lavanta içeren yağlarını tercih edebilirler. Yay burçlarının cilt bakımında argan, hindistan cevizi, zeytin ve üzüm çekirdeği strese karşı son derece etkilidir. Kişisel bakım rutinine zaman ayırması gereken oğlak burçları nar, macadamia, tamanu, argan ve kuşburnu çekirdeği bakım ürünlerini kullanabilir. Kovalar için cilt bakımında gül, neroli ve özellikle limon esansiyel yağları idealdir. Balıklar ise daha bakımlı bir cilde sahip olmak için bergamot, biberiye, ylang ylang, limon ve paçuli seçebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER