Çamaşır yıkarken 50 TL elektrik tasarrufu sağlıyor! Makineye 1 kaşık eklemek yeterli

Çamaşır yıkarken 50 TL elektrik tasarrufu sağlıyor! Makineye 1 kaşık eklemek yeterli
GİRİŞ

Evde en çok elektrik tüketen cihazlar arasında çamaşır makinesi öne çıkıyor. Her yıkamada artan faturalardan 50 TL tasarruf sağlamak için basit ama etkili bir çözüm öneriliyor…

Çamaşır yıkarken 50 TL elektrik tasarrufu sağlıyor! Makineye 1 kaşık eklemek yeterli - Yeni yılda elektrik kullanımına gelen zamlarla birlikte herkes artan faturalardan şikayetçi. Özellikle çamaşır makinesi gibi kullanımı zorunlu cihazların elektrik tüketimi can sıkıcı olabiliyor. Daha az fatura ödemek isteyenler için çamaşır makinesini çalıştırırken yapılacak pratik tavsiyeler öne çıkıyor. Çamaşır makinesinin daha az elektrik tüketmesi için yapabileceğiniz tasarrufları sizin için derledik.

Çamaşır makinesinin fazla zorlanmadan, düşük ısılarda daha verimli temizlemesini sağlamak mümkün. Bunun için makinenin içine 1 kaşık karbonat eklemek yeterli oluyor. Karbonat sayesinde çamaşır makinesini daha düşük ısıda çalıştırıp elektrik tüketimini azaltmayı başarabilirsiniz. Her çamaşır yıkamada makine sadece 1 kaşık karbonat atarak faturada 50 TL tasarruf sağlayabilirsiniz.

karbonat.jpg

MAKİNEYE 1 KAŞIK KARBONAT ATIN

Normal koşullarda çamaşır makinesini 60 derecede uzun yıkama modunda çalıştırıyorsanız elektrik tüketiminiz fazla olabilir. Kıyafetlerin bu şekilde temizlendiğini düşünüyorsanız daha düşük sıcaklıkta da benzer hijyen seviyesini yakalayabilirsiniz. Yıkamadan önce makineye 1 tatlı kaşığı dolusu karbonat atmanız makineyi 40 derecede ve kısa programda çalıştırıp daha iyi temizlemesini sağlayabilir.

Makineye 1 kaşık karbonat atma yöntemi sayesinde elektrik faturanız daha düşük gelmeye başlar. Ayrıca bu yöntem ekolojik olduğu için de tavsiye edilir. Çabasız bir şekilde elektrik harcamasından tasarruf etmenizi sağlayan yöntemi her yıkamada uygulayabilirsiniz. Elektrik faturasının 50 ila 100 lira arasında düşmesini sağlayan bu yöntem dışında alternatif tasarruf yöntemleri de uygulanabilir.

elektrik-faturasi.jpg

ELEKTRİK FATURASINI DÜŞÜRME YÖNTEMLERİ

Prof. Dr. Ahmet Fertelli, elektrik kullanmanın en ucuz olduğu zaman diliminin saat 22.00 – 06.00 saatleri arası olduğunu hatırlattı. Enerji uzmanları bu ev aletlerinin bu saatler arasında kullanılması halinde faturanın azalacağını söylüyor. Ayrıca evde kullanılan elektronik eşyaların tasarruflu yeni teknoloji makinelerle değiştirilmesi de daha faturayı düşürüyor. Gece saatlerinde yapılan elektrik tüketimiyle toplam tüketim değerine bağlı olarak faturalarda yüzde 8-14 arasında tasarruf sağlamak mümkün oluyor.

KAYNAK: UŞAK HABER