Çay lekesini tek seferde çıkarmanın pratik yolu! Çamaşır suyu kullanmadan leke çıkarma

Çay lekesini tek seferde çıkarmanın pratik yolu! Çamaşır suyu kullanmadan leke çıkarma
GİRİŞ

Çay tiryakilerinin en sık yaşadığı sorunlar arasında bardakları saran çay lekesi geliyor. Çay lekesini ovalamadan ve çamaşır suyu kullanmadan sadece pratik yöntemle çıkarma yöntemi…

Türkiye’de yaygın şekilde tüketilen içeceklerin başında çay geliyor. Çok sevilen çay fincan ve bardaklarda tüketildiğinde zamanla lekelere davetiye çıkarıyor. Çok basit şekilde oluşan çay lekesini bardaktan çıkarmak bir hayli zor olabilir. Çamaşır suyu gibi zararlı kimyasallar kullanmadan çay lekesini çıkarmanın doğal formülü belli oldu.

Severek içilen çay bardaklarda iki türlü lekeye neden olabilir. Bunlardan ilki, çay soğumaya bırakıldığı zaman ve fincan düzgün bir şekilde temizlenmediğinde bardağa oturan yüzey lekeleridir. İkinci tür leke ise öncekinden daha kötü görüntüye neden olabilir. Bulaşık makinesinin çıkartamadığı bu leke özellikle porselen fincanlarda sorun yaratabilir. Uzmanlar çay lekesini nasıl çıkaracağınızı anlattı.

ÇAY LEKESİNİ ÇIKARMANIN PRATİK YOLU

Porselen fincanlarda çay kaşığı uzun süre kullanıldığı zaman çizikler meydana gelir. Çayın içindeki taneler de zamanla bu çiziklere yapışarak çay fincanının kötü görünmesine ve kirlenmesine neden olur. Kahverengi çay lekelerini fincandan çıkarmak için çamaşır suyu kullanmak şart değildir. Bu noktada bilinmesi gereken leke fincanda ne kadar uzun süre kalırsa o kadar zorlu bir leke haline dönüşeceğidir. Bulaşık makinesi de çay lekesini çıkarmada etkili olamadığı için farklı yöntemler kullanılabilir.

ÇAY LEKESİNİ ÇIKARAN MUCİE YÖNTEM

Fincanda veya bardakta oluşan çay lekesini çıkarmak için bir bardak suya bırakılan tek bir takma diş tableti kullanmak yeterlidir. Uzmanların bu tavsiyesiyle çay lekelerini zorlanmadan çözebilirsiniz. Bunun için çay lekesinin olduğu fincan veya bardağın üzerine kaynar suyu ekleyip içine protez diş tableti koyun. Bir süre bekledikten sonra bol suyla durulayın.

Bu yöntem hem çay bardaklarından hem de çaydanlıklardaki kahverengi lekeleri çıkarmada çok etkilidir. Ovmaya ve çamaşır suyu kullanmaya gerek kalmadan, sadece 1 takma diş tabletiyle en etkili temizliğe ulaşabilirsiniz. Çok inatçı lekelerde ise kaynar suya ekleyeceğiniz tableti bir gece boyunca fincanda bekletmeniz yeterli olacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER