Ceviz lekeleri nasıl çıkar? Eldeki ceviz lekesini çıkaran en etkili yöntem!

Ceviz lekeleri nasıl çıkar? Eldeki ceviz lekesini çıkaran en etkili yöntem!
GİRİŞ

Son derece sağlıklı bir besin olarak gösterilen cevizlerin bıraktığı lekelere karşı birçok kişi tarafından çözüm aranıyor. Peki, taze cevizin elde bıraktığı lekelere etkili çözüm nedir?

İnsan sağlığı açısından son derece önemli bir besin olan cevizin faydaları saymakla bitmiyor. Ancak taze cevizin dış yüzeyine dokunulduğunda ellerde çıkarılması zor lekeler bırakıyor. Bu lekelerden ise kolayca kurtulmak mümkündü.

Uzmanlar tarafından günde belirli miktarda mutlaka tüketilmesi önerilen cevizi toplarken yaşanan bu soruna çözüm için farklı birçok yöntem tercih edilebilir. Bu sorunlarla karşılaşmamak için en başında eldiven kullanımı tavsiye edilmektedir.

eldeki-ceviz-lekesi-nasil-cikar.jpg

ELDEKİ CEVİZ LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Taze cevizin dış yüzeyindeki sıvı elde leke kalmasına neden oluyor. Bu nedenle taze cevizin bırakacağı lekelere karşı tedbirli olmak gerekiyor. Bu inatçı ve zor çıkan lekelere karşı bazı basit yöntemler ise etkili olabilir.

İlk olarak elinize bulaşan ceviz lekesini çıkarmak için sirkeli su tercih edebilirsiniz. Bu kapsamda bir bezi sirkeli suda ıslatıp ellerinizi bu ıslattığınız bez ile silmeyi deneyebilirsiniz. Ardından soğuk su ile elinizi yıkayın.

eldeki-ceviz-lekesi-nasil-cikar-3.jpg

EN ETKİLİ CEVİZ ÇIKARAN DOĞAL YÖNTEMLER!

Sirke yönteminin yanı sıra ceviz lekesinin çıkarılması için alternatif farklı yöntemler de bulunuyor. Bu yöntemler biri limonu ikiye ayırarak ve lekeli bölgeye sürerek 5 dakika kadar bekleyin. Ardından ellerinizi yıkayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Diğer etkili bir yöntem ise karbonat ve bulaşık deterjanı karışımıdır. Karbonat ve bulaşık deterjanını karıştırdıktan sonra bir diş fırçası yardımıyla lekeleri temizleyin. Öte yandan cilde nüfuz eden lekelere karşı çamur ve kille elleri ovuşturmak ve ardından sirkeli su ile yıkamak da ceviz lekelerinin çıkması için fayda sağlayabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER