Cildim Fondoteni Kusuyor, Neden?

Cildim Fondoteni Kusuyor, Neden?
GİRİŞ

Fondotenin ciltten kusulma nedeni, genellikle makyajın yapılmış olduğu cildin temiz ve yeteri kadar nemli olmadan makyajın uygulanmış olmasıdır.

Cildi fondoten kusan kişilerin makyaj yapmadan önce mutlaka yüzlerini temizleme rutinleri ile temizlemeleri, daha sonra da yeteri kadar nemli bırakmaları gereklidir.

Fondöten Yüzde Nasıl Pürüzsüz Durur?

Fondoten ürünlerinin yüzde kusursuz ve pürüzsüz durabilmesi için dikkat edilmesi gereken tek unsur, cildin yeteri kadar nemlendirilmiş olmasıdır. Eğer cilt, yıkandıktan ve temizlendikten sonra yeterli seviyede nem kendisine düzgün bir şekilde doğru ürünler ile verilirse, cilde uygulanacak olan fondöten pürüzsüz biçimde duracaktır.

Fondöten Altına Krem Sürülür Mü?

Yüze fondöten sürülmeden önce mutlaka krem uygulamasının yapılması gereklidir. Makyaj yapacak olan kişiler, hangi cilt tipine sahip olursa olsunlar yüzlerini krem sürmeden yani nemsiz ve kuru bir biçimde bırakmaları yüzlerine sürdükleri ürünlerin güzel bir şekilde yayılmamasına, dolayısıyla da kendi yüzlerinde düzgün durmamasına neden olabilir.

Fondöten Cilde Zarar Vermemesi İçin Ne Yapılmalı?

Yüze sürülen fondötenin cilde zararının dokunmaması için dikkat edilmesi gereken durumlar şöyle sıralanmıştır:

  • Cilde dinlenmesi için zaman verilmesi gereklidir. Yani, haftanın en az birkaç günü yüze herhangi bir makyaj ürününün sürülmemesi ve cildin kendini yenilemesi için izin verilmesi gereklidir.
  • Uyumadan önce mutlaka makyajın çıkarılması ve eve geldikten sonra hemen hızlıca makyajın çıkarılarak yüzün nefes alması sağlanmalıdır. Bu yöntem, cildin fondoten kusmasının da önüne geçmesi açısından önemlidir.
  • Makyaj temizlemek için mutlaka bir jel ya da makyaj temizleme suyunun kullanılması gereklidir.
  • Cilde iyi bakılması gereklidir. Bunun için temizleme ve peeling ürünlerinin yanında mutlaka nemlendiricilerin ve canlandırıcı serumların da kullanılması gereklidir.
  • Makyaj fırçalarının sürekli olarak yıkanması ve temiz tutulması gereklidir. Böylece daha önce yapılmış eski makyajlardan kalan eski artıklar yeniden yüze gelmez.
  • Sürekli olarak yeni cilt bakım ürünlerinin denenmemesi gereklidir. Cilt tipinin doğru tespit edilmesi ve cilt tipine en uygun ürünlerinin kullanılması cilt için daha sağlıklı olacaktır.

Fondöten Elle Sürülür Mü?

Fondötenin sünger yerine el ile yüze sürülmesi durumu, makyaj yapan kişilerin uygulayabilecekleri yöntemlerden biridir. Cildi fondoten kusan kişilerin sürekli olarak sünger ile makyaj yapıyorlarsa ellerini kullanarak fondötenlerini sürmeleri, ciltlerine kullandıkları ürünün daha iyi yerleşmesini ve daha kalıcı olmasını sağlayacaktır. El ile sürülen fondotenin sıcaklığının azalmasından dolayı yayılması da daha kolay gerçekleşecektir.

KAYNAK: UŞAK HABER