Cübbeli Ahmet Hoca ve ünlü gökbilimci o tarihe dikkat çekti!

Cübbeli Ahmet Hoca ve ünlü gökbilimci o tarihe dikkat çekti!
GİRİŞ

Cübbeli Ahmet Hoca’nın Mart ayı için yaptığı uyarı sosyal medyada gündem oldu. Benzer bir uyarının Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets’ten gelmesi kafalarda soru işareti yarattı…

Birbirinden iki alanda uzmanlaşan iki isimden ortak uyarı gelmesi sosyal medyada gündem oldu. Özellikle deprem felaketinden sonra adını duyuran Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets ile Cübbeli Ahmet Hoca ismi ortak iddiayla bir araya geldi. Her iki ismin 14 Mart tarihine dikkat çekmesi gündem oldu

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Ünlü, 14 Mart tarihine dair dikkat çekici uyarılarda bulundu. Benzer bir uyarının ünlü gökbilimci Frank Hoogerbeets’ten gelmesi kafaları karıştırdı. Bilindiği üzere 6 Şubat Kahramanmaraş deprem felaketinden 3 gün önce depremi doğru bilen Frank Hoogerbeets adını geniş kitlelere duyurmuştu.

MART AYINDA SİSMİK OLAY BEKLENTİSİ

Sosyal medyada geniş takipçi kitlesine ulaşan Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets, yeni bir sismik olay tahmininde bulundu. Türkiye’de panik yaratan bu iddialara göre mart ayının ilk haftasına yönelik uyarısı gündeme geldi. Frank Hoogerbeets, sosyal medya paylaşımında “Büyüklüğü 7 veya 8’in üzerinde bir sismik olay olabilir” ifadelerini kullandı.

Ünlü gökbilimci Dünya, Merkür ve Satürn gezegenlerinin yakınlaşması sebebiyle sismik olayların yaşanabileceğini belirtti. “Dolunay veya ayın 6 ile 7'si gibi de olabilir. Abartmıyorum. Korku yaratmaya çalışmıyorum. Kritik gezegen geometrisinin sismik olaylara neden olduğu biliniyor. Bunu küçümsememeliyiz.” Hoogerbeets’in bu uyarısı gündem olurken kimsenin tahmin etmediği o isimden de uyarı geldi.

14-15 MART GECESİNE DİKKAT

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Ünlü, mart ayında felaket uyarısında bulundu. Muhammed Mustafa Şenkidri Hazretlerinin kitabından örnekler veren Cübbeli Ahmet şunları söyledi: “Mart'ın 14'ünü 15'ine bağlayacak gece önemlidir. Bunun özelliği nedir peki? Rumi Takvime göre ilk Çarşamba'dır. Biz takvime bakarak tespit ettik. Senede biz iki Çarşamba'ya dikkat çekiyoruz. Dualar yazıyoruz. Ben senede iki kez bu günleri sizlere aktarıyorum. Bu sene 14 Mart'ı 15 Mart'a bağlayan geceye dikkat edelim. Ben astrolog değilim. Gökbilimci değilim. Ulemalara bakan biriyim. O velilerin söylediklerini sizlere aktarıyorum.”

KAYNAK: UŞAK HABER