Difenbahya Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? Püf Noktaları

Difenbahya Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? Püf Noktaları
GİRİŞ

Difenbahya çiçeğinin bakımı, rüzgar almayan bir yerde yapılmalıdır. Bununla beraber çiçeğin tutulacağı yerin fazla güneş almasına gerek yoktur.

Filtrelenmiş olan güneş olarak da bilinen gölgeli ışık alan bir yerde bakılması yeterlidir. Difenbahya çiçeği, havalandırılmış topraklarda yetiştirilmelidir. Sulama işlemi ise yaz ve kış aylarına göre değişiklik gösterir. Yaz aylarında haftada bir ya da iki kez sulanması gerekirken, kış aylarında toprağının durumuna göre 10 günde bir sulanması yeterli gelecektir.

Difenbahya Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Difenbahya çiçeğine bakımda dikkat edilmesi gereken püf noktalardan en önemlisi, çiçeği sulama suyudur. Doğrudan çeşmeden sulanan difenbahya çiçekleri kısa sürede solacaktır. Bu nedenle de suyunun oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmesi gereklidir. Hem yaz hem de kış aylarında sulanacak olan difenbahya çiçeklerinin bakımı hususunda bir de doğrudan güneş almamasına dikkat edilmesi gereklidir. Ancak çiçekler çok da karanlıkta kalmamalılardır. Karanlıkta kalmaları da yapraklarının zamanla sararmasına neden olacaktır.

Difenbahya Neden Büyümüyor?

Difenbahyanın büyümeme sebeplerinden ilki, güneş almaması ya da fazla güneş almasıdır. Bununla beraber sulamasının doğru yapılmaması ve difenbahyanın dikilmiş olduğu toprağını beğenmemesi de büyümemesine neden olabilir. Öncelikli olarak evdeki yerinin değiştirilmesi bu sorunu kolaylıkla çözebilir. Daha sonra sulama sıklığına dikkat edilmesi ile beraber toprağının cinsine bakılmalıdır.

Difenbahya Suda Kaç Günde Köklenir?

Difenbahyanın köklenme süresi, genellikle 3 ile 4 hafta arasında değişir. Difenbahya’nın bu süre içinde kök vermesi için uygun koşullarda olması gereklidir. Çiçeğin köklenmesi için yeterli suyun konması ve güneş ışığı alan bir yerde olması ile yeterlidir. 4 hafta boyunca hiç kök vermemiş olan çiçeklerin büyüme durumu pek mümkün değildir.

Difenbahya Çok Uzadı Ne Yapmalıyım?

Difenbahya bitkisinin fazla uzaması durumunda çiçeğin uçlarında uzayan yaprakları gövdesine zarar vermeyecek şekilde kesilebilir. Ancak bunu yaparken çok dikkat edilmelidir. Yeni yeşermiş filizlerin kesilmesi çiçeğin küsmesine ve daha fazla büyümemesine neden olabilir. Bu yöntemle beraber, çiçek evin daha fazla güneş alan bir yerine konabilir. Böylece büyümesi yavaşlayacaktır. Ancak güneş alan yere konmasından sonra yapraklarının fazla ısınmamasına dikkat edilmelidir. Yaprakların çok ısınması çiçeğin solmasına neden olabilir.

Difenbahya Toprağı Nasıl Olmalı?

Difenbahya’nın büyüyeceği toprağın özel bir toprak olmasına gerek yoktur. Normal çiçek topraklarında da difenbahya yetişebilir. Ancak çiçeğin ekildiği toprağın belirli aralıklarla havalandırılması ve gerekli olduğu durumlarda da değiştirilmesi gereklidir. Böylece daha sağlıklı büyüyecektir.

KAYNAK: UŞAK HABER