Dışarıya çıkmadan önce dikkat: O hata, kenelerin vücuda yapışmasına sebep oluyor!

Dışarıya çıkmadan önce dikkat: O hata, kenelerin vücuda yapışmasına sebep oluyor!
GİRİŞ

Havaların ısınması ile birlikte piknik alanları ve diğer yeşillik alanlar insanların akınına uğrarken uzmanlardan önemli bir uyarı geldi. Kene ısırmalarına dikkat çeken uzmanlar, yapılan o hatayı açıkladı.

Havaların ısınması ile birlikte parklar, bahçeler, deniz kenarları ve diğer doğal ortamlar büyük bir kalabalığa ev sahipliği yapmaya başladı. Güzel havaların tadını doğa ile iç içe olarak çıkarmak isteyen birçok kişi özellikle hafta sonları aileleri ile birlikte planlar yapmaya başladı. Bu noktada her yaz mevsiminde olduğu gibi bu yaz mevsiminde de önemli açıklamalara imza atan uzmanlar, kene ısırmalarına dikkat çekti.

Daha önce ülkemizde de çoğu kez gözlenen Kırım- Kongo Kanamalı Ateşi ile ilgili olarak önemli uyarılarda bulunan uzmanlar, son dönemlerde vakaların artmaya başladığını ifade etti. Kenelerin yaz ayları ile birlikte ortaya çıktığının unutulmaması gerektiğini belirten uzmanlar, ölümcül sonuçları olabilecek olan bu duruma karşı yapılması gerekenleri sıraladı. Peki, kenelere karşı nasıl önlem alınmalıdır? İşte ayrıntılar…

kene-2.jpg

KENE ISIRIĞINDA NELER YAPILMALIDIR?

Kenelerin özellikle koltuk altı, kasık, saç ve diğer kıllı bölgeleri tercih ettiklerini belirten uzmanlar, böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında hiç vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini ifade etti. Birçok kişinin cımbız gibi çeşitli aletler ile keneyi yapıştığı yerden uzaklaştırmaya çalıştığını ancak bu tür işlemlerin hayati sonuçlarının olabileceğini ifade eden uzmanlar, ayrıca kenenin eğilip bükülmeye çalışılmaması gerektiğini de belirtti.

kene-1.jpg

HAVA NE KADAR SICAK OLUR İSE OLSUN BU HATAYI YAPMAYIN!

Birçok kişinin yaz aylarında açık arazilerde, ormanlarda veya hayvanların çoğunlukta oldukları diğer yerlerde vakit geçirdiklerini ifade eden uzmanlar, bu noktada yapılan en büyük yanlışın kıyafet seçiminde olduğunu belirtti. Hava ne kadar sıcak olur ise olsun bu tür açık yerlere giderken mutlaka uzun kollu bir üst ve pantolon tercih edilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar ayrıca giyilecek olan ayakkabının da kapalı olmasında fayda olduğunu belirtti.

KAYNAK: UŞAK HABER