Doğa ve tarihi seven tatilcilerin gözdesi olan Dalyan'da mutlaka görmeniz gereken yerler!

Doğa ve tarihi seven tatilcilerin gözdesi olan Dalyan'da mutlaka görmeniz gereken yerler!
GİRİŞ

Tatilcilerin her yıl tercih ettiği ve vazgeçemediği rotalardan olan Dalyan, Muğla denince akla ilk yerler arasında bulunuyor. Denizi, tarihi ve kendine has doğasıyla Dalyan ziyaretçilerini bekliyor!

Türkiye’de Dalyan adında birçok yer olsa da Muğla’nın Ortaca ilçesinde Dalyan en özel tatil rotlarından biri olarak öne çıkmaktadır. Adını Rumca özel balık yakalama düzenekleri olan doğal sahalardan alan Dalyan, deniz kenarındaki doğal sazlık alanlar ile benzersiz bir güzellik sunmaktadır.

Dalyan denince akla ilk olarak muhteşem plajları ve doğası gelmektedir. Ancak Dalyan’da gezilecek yerler sadece bununla sınırlı kalmıyor. Muhteşem tarihi yapılar da görülmeye değer.

DALYAN’DA GEZİLECEK DOĞAL VE TARİHİ YERLER

Eski çağlardan beri yerleşim yeri olarak tercih edilen Dalyan’da harika tarihi yapılar ve muhteşem doğal güzellikler yer alıyor. Dalyan Çayı etrafındaki kayalıklara inşa edilen ve MÖ 4. yüzyıl sonrasına dayanan Kaunos Kral Mezarı ve Kauos Antik Kenti ilk görüşte sizi büyüleyecektir.

Dalyan denince akla ilk gelen yerlerden biri de Dalyan Lagünü ve İztuzu Plajı’dır. The Times dergisi tarafından Avrupa’nın en iyi açık alanı ilan edilen İztuzu Plajı, bir yanı tuzlu bir yanı tatlı sudan oluşuyor.

Kargacık Koyu,, Sülüngür Gölü, Radar Tepesi, 2000 yıllık şifalı Sultaniye Kaplıcaları ve daha pek çok görülmesi gereken nokta Dalyan’da ziyaretçilerini bekliyor.

DALYAN NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Dalyan’a ulaşım için birçok alternatif bulunuyor. Muğla’nın Ortaca ilçesine 12 km mesafede yer alan Dalyana, burada 15 – 20 dakikada ulaşım sağlanıyor. Uçakla bölgeye ulaşmak isteyenler Dalaman Havalimanı’nda indikten sonra 28 km mesafede buraya MUTTAŞ le doğrudan ulaşabilirler. Dalyan Muğla’nın Köyceğiz ilçesine ise sadece 20 km mesafede bulunuyor.

KAYNAK: UŞAK HABER