Doğru Makyaj Hangi Sırayla Yapılmalıdır?

Doğru Makyaj Hangi Sırayla Yapılmalıdır?
GİRİŞ

Doğru sırayla makyaj yapmak için nemlendirici, makyaj bazı, göz bazı, fondöten, corrector, kapatıcı ve pudra ile ilerlenmesi gerekir.

Bu aşamaların sırasıyla takip edilmesinden sonra ise göz makyajına geçilebilir. Ancak ten makyajından sonra aceleyle göz makyajına geçmek, cildin kurumasına veya emilimi sağlamayarak makyajı atmasına neden olabilir. Bu nedenle doğru makyaj sıralaması için göz makyajına geçilmeden önce bir süre beklenir. Bu bekleme süresi, makyajın akmaması ve herhangi bir bulaşma yaşanmaması adına hayli gereklidir.

makyaj-4.jpg

Doğru Ten Makyajı Hangi Sıralama ile Yapılır?

Doğru ten makyajı sıralaması için tavsiye edilen öncelikli liste nemlendirici ve baz kullanımı ile başlar. Çünkü cildin makyajdan sonra da hava alması gerekir. Baz uygulaması ise göz ve ten için 2 farklı baz yardımı ile yapılmalıdır. Çünkü göz için kullanılan alternatif bazlar, far kullanımını desteklerler. Daha sonra sırasıyla uygulanacak malzeme listesi ise aşağıdaki gibidir:

  1. Fondöten
  2. Corrector
  3. Kapatıcı
  4. Pudra

makyaj-2.jpg

Doğru Göz Makyajı Hangi Sıralama ile Yapılır?

Doğru göz makyajı sıralaması için tavsiye edilen ise far, eyeliner ve maskara uygulamaları şeklinde ilerler. Bu aşamada kullanılacak farın pigmentasyonu yeterli değilse veya fazla dökülme yapıyorsa; daha önce yapılan ten makyajının herhangi bir aparat (pamuk, peçete vb.) ile korunması tavsiye edilir.

Göz makyajı bittikten sonra ise doğru makyaj sıralaması için tekrar ten makyajına geçiş yapılabilir. Sırasıyla kontür, allık ve aydınlatıcı uygulanarak makyaj tamamlanır.

makyaj-1.jpg

Doğru Dudak Makyajı Hangi Sıralama ile Yapılır?

Doğru dudak makyajı sıralaması için öncelikli olarak dudak kalemi kullanılır. Dudak makyajındaki doğru sıralama, mutlaka dudak kaleminden sonra rujun sürülmesi ile devam etmelidir. Bu kısımdan sonra tüm makyaj grupları (ten, göz ve dudak) tamamlanmış olur. Fakat bu aşamadan sonra da mutlaka sabitleme spreyi kullanılması gerekir. çünkü sabitleme spreyleri yalnızca makyajı sabitlemek için değil, aynı zamanda da akma ve karışmayı da engellemek için kullanılırlar.

Son olarak; sabitleme spreyinin de kullanılmasının ardından doğru makyaj sıralaması tamamlanmış olur ve makyaj yapımı sonlandırılır.

KAYNAK: UŞAK HABER