Dünya’da Albümü En Çok Satan Şarkıcı Kim?

Dünya’da Albümü En Çok Satan Şarkıcı Kim?
GİRİŞ

Dünyada en çok satan albüm ‘’Popun Kralı’’ lakabıyla da bilinen Michael Jackson’ın Thriller albümüdür.

Tüm zamanların en çok satan albümü olarak kayıtlara geçen Thriller için elde edilen verilen farklılık gösterse de dünya çapında 400 – 500 milyon arasında kopya sattığı tahmin edilmektedir.

Michael Jackson’ın yanı sıra dünya çapında tüm zamanların en çok satış rakamına ulaşan albümleri arasında müzik grupları da listenin ilk sıralarında yer almaktadır. Elvis Presley’in albümü ise ortalama 360 milyona varan satış rakamı ile dünya çapında rekor kırmıştır. Dünya’da albümü en çok satan şarkıcı unvanı ise hala Michael Jackson’da bulunmaktadır.

Türkiye’de Albümü En Çok Satan Şarkıcı Kim?

Türkiye’de en çok satan albümler arasında İbrahim Tatlıses ilk sırada yer almaktadır. 1985 yılında çıkan Mavi Mavi adlı albümü 3,1 milyon kopya ile en yüksek satış rakamına ulaşmıştır. İbrahim Tatlıses’in yanı sıra Coşkun Sabah’ın Beni Unutma/Aşağım Sana (1990) albümü ise 2,7 milyon kopya ile en çok satan albümler arasında ikinci sırada yer almaktadır. Listenin üçüncü sırasında ise 2,6 milyon kopya ile Orhan Gencebay Dil Yarası albüm ile 2,6 milyon satış rakamına ulaşarak yerini almıştır.

Dünya Çapında En Çok Satan Kadın Sanatçı Kim?

Dünya çapında en çok satan kadın sanatçı Modanna’dır. Çeşitli kaynaklarda farklı satış rakamları yer alsa da dünya çapında 300 milyonu aşkın albüm satışı yaparak büyük bir başarı elde etmiştir. Kariyeri boyunca birçok hit şarkıya imza atan Madonna, dünya genelinde en bilinen sanatçılar arasında yer almaktadır. Dünya çapında en çok satış rakamına ulaşan sanatçılar arasında tüm zamanların en çok satan isimleri arasında yer almayı başarmıştır.

Dünya Çapında En Çok Satan Şarkıcılar Kimler?

En çok albüm satan sanatçılar arasında 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren ciddi bir satış rakamına ulaşmıştır. Müzik endüstrisinin gelişimi ile Dünya’da albümü en çok satan şarkıcı listelerinde tüm zamanların en başarılı isimlerinden bazıları şunlardır:

  • The Beatles
  • Micheal Jackson
  • Elvis Presley
  • Eltoon John
  • Madonna
  • Led Zepplin
  • Rihanna
  • Pink Floyd

KAYNAK: UŞAK HABER