Dünya’nın En Uzun İnsanı Kim?

Dünya’nın En Uzun İnsanı Kim?
GİRİŞ

Dünyanın en uzun adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ve yaşayan insanı Sultan Köse’dir.

Aynı zamanda 27,5 cm ile yeryüzünün en büyük ellerine ve 36,5 cm ile en büyük ayaklarına sahiptir. Ancak Sultan Köse’nin rekorunu Ganalı 29 yaşındaki Süleyman Abdul Samad 2 metre 89 santimetre ile bu unvanının ekarte etmiştir.

Gana’nın kuzeyindeki Gambaga’da yaşayan Süleymana Abdul Samad, 22 yaşında iken hızla büyümüştür. Jİgantizm teşhisi konan genç adam devasa boyu ile dikkat çekmektedir. Dünya’nın en uzun insanı olarak kayıtlara geçmiştir. Boyu 3 metreye doğru ilerlemektedir.

En Uzun Boylu İnsan Kaç Metre?

Türkiye’nin en uzun adamı olarak hala rekorunu elinde tutan Mardinli Sultan Köse, Guiness Rekorlar Kitabı’na göre yeryüzünde yaşayan en uzun boylu insandır. Boyu 2 metre 51 santimetre olan Sultan Köse, aynı zamanda en büyük el ve ayaklara sahip insan olarak da bu rekoru elinde bulundurmaktadır.

Resmi olarak en uzun boylu insanı Mardinli Sultan Köse olsa da Gana’lı Awuche lakabı ile bilinen Süleymana Abdul Samad, 2 metre 89 santimetre ile yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Awuche’nin resmi olarak bu rekoru elde etmesi için Guiness Rekorlar Kitabı tarafından boyunun ölçülmesi gerekecek. Dünya’nın en uzun insanı olarak resmi kayıtlara da geçmeye hazırlanıyor.

Dünya’nın En Uzun Adamı Öldü Mü?

Dünyanın en büyük insanı olarak şu an için resmi kayıtlarda hala rekoru elinde bulunduran Mardinli Sultan Köse hala hayattadır. 10 Aralık 1982 yılında Mardin’de dünyaya gelen Sultan Köse, 2,52 m boyu ile rekorlar kitabında yer almaktadır.

Tarihin En Uzun Adamı Kim?

Tarihin en uzun adamı tıbbi kayıtlara göre Robert Wadlow adında bir ABD’li vatandaştır. 1940 yılında hayatını kaybeden Wadlow, yapılan ölçümlere göre 2,72 metreye (8 feet 11 inç) kadar ulaşmıştır. Tarihte kayıtlara geçen en uzun insan boyu olarak öne çıkmaktadır. Ancak Awuche’nin boyu bunun da üzerine çıkarak şu anda yaşayan Dünya’nın en uzun insanı olarak tarihi olarak kayıtlara çoktan geçmiş durumdadır.

KAYNAK: UŞAK HABER