Duşta bunu yapıyorsanız sivilcelerle başınız belaya girebilir! Bunları yapmak cilde zarar veriyor! Aman dikkat!

Duşta bunu yapıyorsanız sivilcelerle başınız belaya girebilir! Bunları yapmak cilde zarar veriyor! Aman dikkat!
GİRİŞ

Duş rutinleri gündelik hayatı ve vücudun her noktasını etkileyen önemli bir unsurdur. Duşta bazı davranışlarsa cilt sorunlarına neden olabiliyor. Bunları yapmaktan mutlaka kaçının!

Duşta bunu yapıyorsanız sivilcelerle başınız belaya girebilir! Bunları yapmak cilde zarar veriyor! Aman dikkat! - Doğru duş alışkanlıklarının olması daha sağlıklı bir vücut ve cilt için gereklidir. Özellikle yüksek derecede sıcak suyun yüze temas etmesi cildi kurutarak sivilcelere neden olmaktadır. Şampuan ve saç kremlerinin kullanımı da yine duş esnasında cildinize zarar verebilecek önemli unsurlar arasında yer almaktadır.

Daha sağlıklı bir cilt ve güvenli duş için su sıcaklığından banyo ürünlerinin kullanımına, duş alma alışkanlıklarından diğer konulara kadar birçok detaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle cilt sorunlarından korunmak için bazı yanlış duş alışkanlıklarınıza veda etmeniz gerekecektir.

ŞAMPUAN VE SAÇ KREMİ KULLANIMINA DİKKAT!

Banyoda saç bakım ürünlerinin kullanımına azami dikkat gösterilmesi gerekiyor. Şampuan ve saç kremlerinin özellikle yüz ile temasından kaçınılması gerekiyor. Teması halinde irritasyona neden olabileceği ve farkında olmdan cilt sorunlarının duşta yüz yıkama alışkanlıklarından meydana gelebileceği aktarılıyor.

DOĞRU SAÇ BAKIM ÜRÜNÜ SEÇİLMELİ!

Diğer önemli bir konu ise gözeneklerin tıkanmasına neden olduğu için doğru saç bakım ürünlerinin seçilmesi gerektiği ifade ediliyor. Özellikle yağlı saçları nemlendirmeye yardımcı olan bazı ürünlerin ciltte temasında gözeneklerin tıkanarak akneye neden olabileceği aktarılıyor.

SİVİLCEYE VE TAHRİŞE NEDEN OLUYOR!

Duşta ister istemez şampuan veya diğer saç bakım ürünlerinin yüzle teması özellikle sivilce oluşumunda son derece etkili bir unsur olarak görülüyor. Cildin tahriş olmasına da neden olan bu ürünlerin asla yüz ile temas etmemesi gerekiyor. Saçları bu ürünler ile yıkarken şampuanın yüze akmamasına dikkat edilmesi ve kaliteli ürünler tercih edilmesi öneriliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER