Dut lekesi en kolay nasıl çıkar? Dut lekesine kesin çözüm!

Dut lekesi en kolay nasıl çıkar? Dut lekesine kesin çözüm!
GİRİŞ

En lezzetli meyveler arasında yer alan dut, her ne kadar lezzetli olsa da leke bırakmasıyla da dikkat çekiyor. Elden, halıdan, kıyafetten veya diğer yüzeylerden dut lekesini çıkarmak ise mümkün!

Birçok kişinin favori meyvelerinden biri olan dut, lezzeti kadar zaman zaman bıraktığı lekelerle de dikkat çekiyor. Dut lekelerinden kurtulmak için tercih edebileceğiniz bazı basit yöntemler ise öne çıkıyor.

En inatçı lekelerden biri olan karadut lekesine karşı karadut yaprağı, limon suyu ve sirke gibi yöntemler en etkili ve hızlı sonuçları veriyor. Karadut yaprağının kendisi de lekelerin çıkarılmasında kullanılabiliyor.

dut-lekesi-nasil-cikar-3.jpg

KARADUT YAPRAĞI İLE DUT LEKESİ ÇIKARMA YÖNTEMİ!

En lezzetli meyvelerden biri olan karadut, en inatçı lekelere neden olmasıyla da birçok kişinin korkulu rüyası haline gelmiştir. Dut lekesini çıkarmak içinse doğrudan karadut yaprağının kendisi de kullanılabilir. Dut yaprağını rondodan geçirdikten sonra lekenin üzerine koyarak kolayca lekeleri sökebilirsiniz.

KIYAFETLERDEN DUT LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Kıyafetlere dut lekesinin bulaşmasına karşı çözümler dikkat çekiyor. Oldukça zor çıkan bu lekelere karşı leke bulaşır bulaşmaz hemen yıkanmalıdır. Daha sonra sıcak su ile kıyafetin üzeri biraz ovulmalıdır. Diğer etkili bir yöntem ise sirkeli su ile lekeli bölümün temizlenmesi olacaktır. Lekenin dağılmaması için mutlaka güneşe asılması gerekmektedir.

dut-lekesi-nasil-cikar-2.jpg

DUT LEKESİNİ ÇIKARAN EN ETKİLİ YÖNTEMLER!

Dut lekesinin kolayca çıkmasını sağlayacak yöntemler arasında limon suyu ve sirke ilk sırada yer alıyor. Bu karışım hazırlandıktan sonra temiz diş fırçası yardımıyla leke fırçalanmalıdır. Fırçalama sonrasında lekeli bölge ovulur ve üzerine biraz deterjan eklenerek çitilenmelidir. Bol su ile yıkandıktan sonra çamaşır makinesinde de yeniden yıkamaya gönderilmesi etkili olacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER