Duygusal Zekâsı En Yüksek Burç Hangisi?

Duygusal Zekâsı En Yüksek Burç Hangisi?
GİRİŞ

İnsanların karakterleri ve yaşam tarzları üzerinde etkisi olduğu düşünülen burçlar hakkında birçok yeni çalışma yapılıyor.

Bazı burçların kişilik özelliklerinin ortak olması ise burçların insan yaşamında etkili olabileceğini gösterdiği ifade ediliyor.

İnsanların kendisine veya başkalarına ait duyguları anlama, sezinleme ve yönetme kapasitesini ifade eden duygusal zeka ise bazı burçlarda çok daha yüksek olduğu belirtiliyor. Empati, duyguları yönetme, motivasyon gibi bileşenlere sahip duygusal zeka yönünden öne çıkan insanların ortak burçlara sahip kişilerden çıkması dikkat çekiyor.

İkizler Burcu

Yüksek iletişim becerileri, kıvrak zekaları ve birçok konuda çok çabuk değişen kararları ile ikizler burcu duygusal zekaları en yüksek burçlardan biri olarak öne çıkıyor. Hayatlarında çoğu zaman sezgisel olarak davranan ikizler burcu insanları sosyalleşmeyi ve konuşmayı oldukça seven bir burçtur. Özellikle insanların nasıl hissettiklerini ifade etmeleri için bir hayli çaba gösterirler.

Yengeç Burcu

Astrolojide su elementine ve yönetici gezegeni Ay olan burcu olan yengeç burcu, duygusal, duyarlı ve koruyucu bir doğaya sahiptir. Yengeç burcunun ana özellikleri arasında duygusal zeka, sadakat ve anlayışlı olma gibi mefhumlar bulunur. Etrafındaki tüm insanları sevmek istediği gibi seven yengeç burcu, empati yeteneği yüksek kişilerin burcudur. Duygusal zekalarını da fazla olması onları birçok konuda korumacı ve anaç bir tavır sergilemelerini sağlamaktadır.

Yay Burcu

Özgürlüklerine düşkünlükleri ile bilinen yay burçları sadece kendilerinin değil, başkalarının da ne hissettiklerini anlama konusunda son derece başarılıdırlar. Ateş elementinin burcu olan yay burcu, açık fikirli, özgürlükçü, iyimser ve maceraperest olmasının yanı sıra duygusal zekaları da güçlü burçlar arasında yer almaktadır. Yeni deneyimlere her zaman açık olan yay burçları farklı insanlar tanımak ve hayata geniş perspektiften bakmak konusunda başarılı insanların burcudur.

Balık Burcu

Astrolojide en duygusal burçlardan biri olarak görülen balık burcu, son derece sezgisel ve duygusal olarak zeki burçlar arasında yer almaktadır. Yaratıcı tarafları yüksek bir burç olan balık burcu insanları olayları çok derin bir şekilde işleyebilir ve analiz ederler. Duygusallığı ve duygusal zekası en yüksek burçlardan biridir.

KAYNAK: UŞAK HABER