Efsanelere konu olan Kaz Dağları doğası ve tarihiyle herkesi büyülüyor

Efsanelere konu olan Kaz Dağları doğası ve tarihiyle herkesi büyülüyor
GİRİŞ

Muhteşem konumuyla tarih boyunca efsanelere konu olmuş bir nokta ola Kaz Dağları, Yunan mitolojisinde İda Dağı olarak geçiyor. Muhteşem doğal güzellikleri ise keşfedilmeyi bekliyor!

Türkiye’nin doğa harikası olan Kaz Dağları muhteşem doğasıyla tarih boyunca da birçok efsaneye konu olmuştur. Yunan mitolojisinde İda Dağı olarak anılan bu bölge, Balıkesir ve Çanakkale arasında bir yerde bulunuyor.

Türkiye’nin en yeşil ve güzel noktalarından olan Kaz Dağları, kamp ve doğaseverlerin de ilk ziyaret ettiği rotalar arasında bulunuyor. Dört mevsim ayrı güzellikleri olan Kaz Dağları’nda muhteşem güzelliği ile görenleri hayran bırakıyor.

KAZ DAĞLARI’NDA GEZİLECEK YERLER

Kaz Dağları Milli Parkı içinde yer alan 800’den fazla bitki türü ve ayıdan domuza, çakaldan karacaya kadar yaban hayatına da ev sahipliği yapan bölgeyi mutlaka ziyaret etmeniz önerilmektedir. Park içinde yer alan yürüyüş parkurları le doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Bölgede görülmesi gereken bir diğer doğa harikası ise Sütüseven Şelalesi ve Hasanboğuldu Göleti’dir. Ayrıca Mıhlı Çayı ve Başdeğirmen tarihi ve doğal görünümü ile ziyaretçielerine muhteşem bir manzara sunar.

Ağlayan Şelale ve Şahinderesi Kanyonu yine Kaz Dağları denince akla gelen ve mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Tarih meraklıları ise Zeus Altarı, gibi birçok tarihi antik yapıya da ev sahipliği yapıyor. Bölgede ayrıca birçok kamp alanı da doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.

KAZ DAĞLARI NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Kaz Dağları ya da İda Dağı, Edremit Körfezi’nin kuzeyinde ve Çanakkale ile Balıkesir illeri arasında bir bölgede yer alıyor. İstanbul’dan yaklaşık 5 - 6 saatlik bir mesafede yer alan Kaz Dağları, yılın her mevsiminde ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER