Ege’de burayı kimse bilmiyor! Upuzun plajı, ormanı ve temiz deniziyle Güzelçamlı herkesi hayran bırakıyor!

Ege’de burayı kimse bilmiyor! Upuzun plajı, ormanı ve temiz deniziyle Güzelçamlı herkesi hayran bırakıyor!
GİRİŞ

Ege’nin en özel yerlerinden biri olan Aydın’da adeta saklı kalmış bir cennet olan Güzelçamlı görenleri büyülüyor. Milli parkı, tertemiz denizi, muhteşem plajıyla dikkat çekiyor!

Ege’de burayı kimse bilmiyor! Upuzun plajı, ormanı ve temiz deniziyle Güzelçamlı herkesi hayran bırakıyor! - Aydın’ın Kuşadası ilçesinde saklı kalan bir cennet olan Güzelçamlı, köklü tarihi ve doğal güzellikleriyle eşine az rastlanır seyahat rotalarından biri olmayı başarıyor. Osmanlı döneminde Rumçamlısı adıyla anılan yerleşim yerinin tarihinin ise MÖ 700’lü yıllara kadar dayandığı aktarılıyor.

Ağırlıklı olarak butik otel ve pansiyonların yer aldığı ve aile işletmelerinin öne çıktığı bir yer olan Güzelçamlı, muhteşem bir sahil kasabası olarak kendini göstermeyi başarıyor. Turizm açısından son derece güçlü bir yer olan Güzelçamlı ülkemizde en iyi korunmuş tatil beldelerinden biri olarak gösteriliyor.

GÜZELÇAMLI’DA GEZİLECEK YERLER

Ülkemizde en iyi korunmuş tatil beldelerinden biri olmayı başaran Güzelçamlı, çok sayıda otel, pansiyon ve tatil ile her kesime uygun konaklama seçenekleri sunuyor. Haftada bir gün pazartesileri ana caddede geleneksel pazarda kurulmaktadır. 30 km’yi bulan sahil şeridinde ve plajlarda koylar boyunca tertemiz deniz, yelken, rüzgar sörfü, kano ve daha birçok farklı etkinlik de yapılabiliyor.

Dilek Yarımadası – Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın da bulunduğu Güzelçamlı’da kuş gözlemciliği, trekking, botanik turlar, Zeus Mağarası gibi birçok seçenek yer alıyor. Ayrıca tarihi alanları sevenler için Panionion milli parkı ziyaret ederken ihmal edilmemesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Bölgede yeme içme kültürü ise tahmin edileceği üzere balık restoranları ile öne çıkıyor. Öte yandan Aydın’ın meşhur yemeklerini de denize sıfır restoranlar da tatmak mümkün. Geceleri dağlardan gelen meltemler ve gündüzleri ise denizden gelen esintiler ile ferah bir havaya sahip Güzelçamlı’da muhteşem bir tatil deneyimi yaşamak mümkün.

GÜZELÇAMLI NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Aydın’ın Kuşadası ilçesine bağlı bir mahalle olan Güzelçamlı, Kuşadası’na 23 km, Aydın il merkezine ise 70 km mesafede yer almaktadır. Toplu taşıma ya da özel araçlar ile bölgeye ulaşım sağlanabiliyor. Toplu taşıma ile geleceklerin Kuşadası merkezinden kalkan Güzelçamlı minibüslerine binmeleri mümkündür.

KAYNAK: UŞAK HABER