En doğru saç kurutma yöntemi hangisi? Saçlarınızı kuruturken bunlara dikkat!

En doğru saç kurutma yöntemi hangisi? Saçlarınızı kuruturken bunlara dikkat!
GİRİŞ

Saçlarınız çok sık benzer sorunlarla karşılaşıyorsanız yanlış kurutuyor olabilirsiniz. Doğu saç bakımının bir parçası olan saç kurutma yöntemine dikkat! İşte en doğru saç kurutma yöntemi…

Saç bakımı ve şekillendirmesinde başarılı sonuçlar almak için saç kurutuma yöntemleri en önemli detaylar arasında yer alıyor. Saçlarında çok sık benzer bazı problemler yaşayan kişilerin saçlarını kuruturken belirli hataları yapmaktan kaçınmaları gerekiyor.

Doğru saç kurutma yöntemlerini tercih ederek saçlarınızda görülecek sorunların önüne geçebilirsiniz. Saç kurutma yöntemleri genelde özensiz olsa da saç bakımının ve saç sağlığının en önemli parçalarından biridir.

sac-kurutma-2.jpg

EN DOĞRU SAÇ KURUTMA YÖNTEMİ HANGİSİ?

Saçlarınızı yıkadıktan sonra ya da duş sonrasında saçlarınızı kurutmak için en doğru yöntemleri kullanmanız saç sağlığınızı olumlu etkileyecektir. İlk olarak ıslak saçların fazla nemini havlu yardımıyla alarak işe başlanmalıdır. Burada önemli detay ise havlunun sıkıca saçlar sarılmamasıdır. Gevşek şekilde dolanması gerekiyor.

Havlu ile saçlarınızın hafifçe nemini aldıktan sonra bir süre kendi halinde kalmasını bekleyin. Islakken saçları taramak saçların kırılmasına neden olabilir. Saçların nemini alma ve kendi halinde bir süre kurumaya bırakılmasının ardından uygun ısı da ve mesafede fön makinesi ile kurutma işlemlerine geçilebilir.

sac-kurutma-1.jpg

FÖN MAKİNESİ İLE KURUTMAYA DİKKAT!

Fön makinesinin yanlış kullanımı saçlarda en çok hasara neden olan etkenler arasında gösteriliyor. Hızlıca saçlarınızı kurutmanız gerektiğinde saç kremi sürdükten sonra, fön makinesini aşırı sıcak olmayan bir ayarda ve biraz uzak mesafeden saçlarınıza tarama yönünde tutmanız öneriliyor.

Makine ile kurutma işlemi sonrasında saçlarınıza serum ya da besleyici yağlar sürerek saç bakımınızı en iyi şekilde yapabilirsiniz. Saç şekillendirici ürünlerin ise en az miktarda kullanılması önerilir.

KAYNAK: UŞAK HABER