Eski Adalet Bakanı Mehmet Topaç’ın hayat hikayesi ve şehit edilişi

Eski Adalet Bakanı Mehmet Topaç’ın hayat hikayesi ve şehit edilişi
GİRİŞ

Mehmet Topaç, hem Uşak’ın hem de Türkiye’nin önemli bir değeri olarak kalplerde yaşamaya devam ediyor. Mehmet Topaç’ın hayat hikayesi ve şehit edilişi ile alakalı bilgiler haberimizde.

Uşak’ın yetiştirdiği önemli siyasetçilerden biri olan Mehmet Topaç, Anavatan Partisi’nden iki dönem milletvekilliği ve Adalet Bakanlığı yapmıştır. Her eylül ayında mezarı başında rahmetle anılan Mehmet Topaç’ın şehit edilmesi herkesi kahretmişti. Peki Eski Adalet Bakanı Uşaklı Mehmet Topaç’ı kim, ne zaman şehit etti?

Mehmet Topaç, Uşak’ın ve Türkiye’nin önemli bir değeri olarak anılmaya devam ediyor. Uşak’ta ve Türkiye’nin her yerinde her Eylül ayında, şehadetinin yıl dönümünde, Mehmet Topaç’ın hayatı ve hizmetleri anlatılmaya devam ediyor. İşte Mehmet Topaç’ın hayat hikayesi ve şehit edilişi ile alakalı tüm detaylar.

ESKİ ADALET BAKANI MEHMET TOPAÇ KİMDİR?

Mehmet Topaç, 1939 yılında Uşak ilinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra serbest avukat olarak çalışmaya başladı. 6 Kasım 1983 ve 29 Kasım 1987 yıllarında yapılmış olan genel seçimlerde Anavatan Partisi’nden (ANAP) Uşak Milletvekili seçildi. Turgut Özal’ın başbakan olduğu 46. Hükümet’te 26 Haziran 1988’den 31 Mart 1989’a kadar Adalet Bakanlığı görevini başarılı bir şekilde devam ettirdi. Mehmet Topaç Mahmut Oltan Sungurlu’ndan devraldığı Adalet Bakanı görevini 1989’da yine Mahmut Oltan Sungur’a devretti. Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Topaç’ın iyi derecede İngilizce bildiği biliniyordu.

MEHMET TOPAÇ NASIL ŞEHİT EDİLDİ?

Mehmet Topaç, 29 Eylül 1994 tarihinde Ankara’da avukatlık bürosunda çalışırken, DHKP/C terör örgütü üyesi iki terörist tarafından silahlı saldırıya maruz kaldı. Ağır yaralanmış olan Mehmet Topaç, kaldırılmış olduğu hastanede hayata gözlerini yumdu. Mehmet Topaç’a haince saldıran teröristlerden bir tanesi olay yerinde öldürülürken, diğeri ise yaralı bir şekilde yakalandı. Mehmet Topaç’ın cenazesi, Uşak’ta düzenlenen tören ile toprağa verildi. 1994 yılında Ankara’da avukatlık bürosunda DHKP/C’li teröristlerin saldırısına uğrayarak şehit olan Mehmet Topaç, artık her ölüm yılında sevdikleri tarafından farklı etkinlikler ile ve dualar ile anılıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER