Esmer kadınlara hangi saç rengi yakışır?

Esmer kadınlara hangi saç rengi yakışır?
GİRİŞ

Tüm kadınların kendilerini daha güzel görmeleri için saç renklerinde devamlı olarak farklı değişiklikler yaparlar. Esmer kadına hangi saç rengi yakışır?

Esmer ten rengine çok yakışan bazı saç renkleri vardır. Genellikle esmer kadınlar saç renklerinde ve kesimlerinde yakışmaz korkusuyla sıcak bakmazlar. Aksine esmer kadınlara açık tonlardan canlı renkler, cilt alt tonuna ve tarzına uygun olan pek çok seçenek vardır. Esmer ten son derece çarpıcı ve çekiç bir görünüm sağlamaktadır. Özellikle esmer tene yakışan ana tonların belirlenmesi ile tarzına ve saç yapısına bağlı olarak yakın renk seçenekleri rahatlıkla seçilebilir. Seçim sırasında cilt alt tonu göz önünde bulundurmak gerekir. İşte esmer kadınları güzel gösteren saç renkleri;

sac-rengi-2.jpg

Soğuk Kahve

Pembe cilt alt tonlu tenlere kusursuz bir uyum sağlayan soğuk kahve saç rengi Mocha, buzlu çikolata ve koyu kestane tonları ile bilinmektedir. Soğuk kahve saç rengi cildin ışıltısını ön plana çıkarmak bakımından son derece etkili olmaktadır. Saçlarda soğuk, çarpıcı ve canlı ışıltılar olması için bu tarz saç rengi çok doğru bir seçim olmaktadır.

Bal Köpüğü

Genellikle esmer tenlilerde açık ve sarı tonların yakışmayacağı düşünülmektedir. Doğru tonu yakalanması halinde ten rengi ce saçlar arasında uyumlu bir kontrast yakalanabilir. Bal köpüğü saç rengi sarı alt tonlu ciltler için son derece ideal bir seçim olmaktadır. Saçlarda güneşten açılmış doğal tonları görmeyi sevenler ve koyu ten rengine kumral tonların yakıştırdığında bu tarz renkler doğru bir tercih olabilir.

Altın Kahve

Altın çikolata olarak da bilinen altın kahve tonları bal köpüğü saç rengi kadar açık tonları tercih etmese bile kumral renkleri sevenler için son derece doğru bir seçim olmaktadır. Altın yansımalar ile buluşan orta koyulukta kahve tonları cildin daha aydınlık ve dinamik görünmesini sağlar. Özellikle saçların mat ve cansız görünmesinden memnun olmayanlar altı kahve saç rengi çok daha rahat bir şekilde tercih edilebilir.

sac-rengi-1.jpg

Kızıl Kahve

Ten rengi ile yeni bir uyum yakalamak ve görünümde samimi bir hava oluşmasını isteyenler için kızıl kahve saç rengi çok doğru bir tercih olacaktır. Ayrıca kızıl kahve tonlarını her saç şekli ve modeli kullanarak rahat bir şekilde kullanılabilir. Özellikle kış ve sonbahar aylarının vazgeçilmez seçeneklerinden biri olan kızıl kahve tonu çok daha yumuşak geçişlere sahip gölgeler ile beraber kullanılması mümkün olmaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER