Evde karıncalardan kurtulma yolu: Karıncalara karşı etkili çözüm sirke!

Evde karıncalardan kurtulma yolu: Karıncalara karşı etkili çözüm sirke!
GİRİŞ

Havaların da ısınması ile yaşam alanlarında karınca istilaları da artış gösterdi. Peki, karıncaları kovmak için en etkili yöntem hangisi? İşte sirke ile karıncalardan kurtulma yöntemi…

Yaz aylarının gelmesinin ardından yaşam alanlarında karınca, sinek ve diğer haşerelerin istilası da artış gösterdi. Evlerinde bu canlıları görmek istemeyenler ise en etkili yöntemleri araştırmaya devam ediyor.

Her ne kadar bereketi simgelese de karıncalar yaşam alanlarınıza size rahatsızlık verebilir. Onları öldüremeden veya ilaçlamadan basit birkaç yöntemle gelmelerini önleyebilir ve karınca istilasından kurtulabilirsiniz. Bu yöntemler arasında özellikle sirke yöntemi ise ilk sırada yer alıyor.

karinca-2.jpg

KARINCAYA KESİN ÇÖZÜM SİRKE!

Günümüzde salatalar, yemekler ve temizlik başta olmak üzere birçok farklı alanda sirke mucizevi etkileri ile sık tercih edilmektedir. En yaygın tercih edilen doğal temizlik ürünlerinden biri olan sirke, karıncalara karşı da etkili oluyor.

Temiz bir püskürtme kabının içine elma sirkesini aldıktan sonra karınca görülen kenar bantlarına püskürtebilirsiniz. Karıncaların sirkeye karşı göstermiş olduğu hassasiyet sayesinde istilacı bu canlılara karşı en etkili ve kolay yöntemi deneyebilirsiniz.

karinca-3.jpg

EVDE KARINCA NASIL YOK EDİLİR?

Karıncalara karşı sirke yönteminin dışında farklı doğal ve pratik bazı yöntemler de tercih edilebilir. Bu kapsamda ikinci sırada tercih edebileceğiniz yöntemlerden biri de bulaşık deterjanıdır. Karıncalardan kurtulmak için bulaşık deterjanı ile kızartma yağını karıştırıp üzerlerine püskürtmeniz yeterli olacaktır.

Nane yağı, sarımsak, kahve telvesi, mısır unu gibi birçok doğal ürün karıncaları uzak tutma konusunda etkili olmaktadır. Bu sayede karıncalardan doğal yöntemler ile kurtulmak da mümkün hale gelmektedir. Benzer şekilde lavanta yağı da etkili olacaktır.

Karıncaların sindirim sisteminde soruna neden olacağı için kabartma tozu kullanımı da onları uzak tutacaktır. Pudra şekeri ve kabartma tozunu seven karıncalar sindirim sistemlerinin bozulmasının ardından kendilerine yeni yerler arayacaktır.

Karıncaların uzak tutulması için sadece belirli ürünleri kullanmanı yeterli olmayabilir. Buna ek olarak karıncaların girebileceği tüm gedikleri kapatmanız ve etrafta kırıntıların olabildiğince az olmasını sağlamanız gerekecektir. Aksi halde bu tür sorunları sık yaşayabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER