Evdeki Bitkiler Nasıl Diri Tutulur? Püf Noktaları

Evdeki Bitkiler Nasıl Diri Tutulur? Püf Noktaları
GİRİŞ

Evlerinde çiçek bakmayı seven kişilerin basit birkaç püf noktasında dikkat ederek bitkilerinin çok daha canlı ve diri şekilde görünmelerini sağlaması mümkündür.

Bitkilerin cansız ve soluk görünmesinde en büyük etkenlerden biri yanlış yer, toprak ve saksı seçimi ve yanlış sulama periyotlarıdır. Bu nedenle ilk olarak bitkinin doğru bir toprak ve saksıda olduğundan emin olmanız tavsiye edilmektedir.

Bitkilerin evlerinizde canlı ve parlak şekilde görünmesini sağlamak için doğru bakım işlemlerinin de yapılması önemlidir. Yeterli seviyede ışık alması, topraklarının belirli dönemlerde değiştirilmesi ve doğru şekilde sulanması en önemli unsurdur.

evdeki-bitkiler-nasil-diri-tutulur-1.jpg

Nem Seviyesi ve Sulama Sıklığı

Ev bitkilerinin sağlıklı olmasını sağlamak için ilk olarak nem değerine dikkat edilmesi gerekiyor. Genelde tropikal bitkiler neme daha çok ihtiyaç duymaktadır. Ortam buna uygun değilse nem sağlamanın alternatif yolları denenebilir. Saksının dibine çakıl taşları yerleştirmek bu konuda yardımcı olacaktır.

Bitkilerin aşırı sulanması ve ihtiyacından az su verilmesi cansız görünmelerinin en önemli nedenidir. Bu sorunu aşmak için bitkinizi iyi tanımanız ve ihtiyacına göre makul aralıklarla sulamanız gerekecektir. Gün aşırı veya sıcak yaz günlerinde her gün sulamanız gerekebilir.

Doğru Yer Seçimi

Çiçeklerinizin sağlıklı ve diri bir görünüme kavuşması için doğru yer seçimi en önemli kriterlerden biridir. Sadece doğru yer seçimi yeterli olmayacaktır. Ayrıca bitkiler çok sık yerlerinin de değiştirilmesinden hoşlanmazlar. En uygun ışığı alan ve güneş gören yerlere bitkilerin konulması gerekecektir. Sanıldığının aksine her bitki güneşi fazla sevmeyebilir. Bitki türlerine göre de yerlerini belirlemek önemlidir.

evdeki-bitkiler-nasil-diri-tutulur-3.jpg

Toprak Tercihi

Bitki için gerekli vitamin ve mineraller topraktan sağlanır. Eğer çiçeğini için uygun ve kaliteli bir toprak tercih etmezseniz bu durumda bitkiniz çok daha kötü bir görünüme sahip olacaktır. Ayrıca topraktaki gübre miktarı ve nem oranı gibi detayları da takip etmeniz gerekecektir.

Bitki Temizliği ve Bakımı

Bitkileri sadece sulamak ya da topraklarını değiştirmek bakım için yeterli değildir. Düzenli olarak tozlarının alınması ve uzayan yerlerinin doğru şekilde budanması da güçlü ve diri görünmesini sağlayacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER