Evdeki Böceklerden Kurtulmak İçin Doğal Yöntemler

Evdeki Böceklerden Kurtulmak İçin Doğal Yöntemler
GİRİŞ

Yaz aylarının gelmesiyle özellikle evlerde böcek, sinek ve haşerelerle karşılaşma ihtimali de artıyor.

Son derece rahatsız edici ve zaman zaman tehlikeli olan böceklere karşı kimyasal bir takım ilaçlara yer vermeden önce doğal bazı yöntemleri deneyebilirsiniz.

Evdeki böcekleri doğal yöntemler ile kontrol altına almak ve evden uzaklaştırılmalarını sağlamak için bazı basit metotlar uygulanabilir. Özellikle doğal birçok bitkisel yağ böceklerden herhangi bir kimyasal yönteme başvurmak zorunda kalmadan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Limon Kabukları

Her derde deva limonun kabuklarını da değerlendirerek birçok böcekten korunmanız mümkündür. Özellikle örümcekler ile başı dertte olan kişilerin bu sorundan kısa sürede limon kabukları ile kurtulmaları mümkündür. Dilimlenen limonları mutfak köşelerine ve pencere kenarlarına koyarak ya da böceklerle karşılaştığını çekmece veya dolaplara koyarak böcekleri uzak tutabilirsiniz.

Sirke

Hemen hemen her evde bulunan sirkenin içerdiği doğal asitler ve antibakteriyel özellikleri etkili bir temizlik malzemesi olarak da kullanılmasın sağlamaktadır. Sadece temizlikte değil, aynı zamanda böceklerden korunmak için de sirke tercih edilebilir. Uygun bir sprey şişesine bir miktar sirke koyarak küçük böcekleri uzak tutmak için özellikle pencere dipleri ve köşelere sirke uygulayabilirsiniz.

Nane Yağı ve Lavanta

Doğal bitkisel yağlar ve birçok bitki de böcekleri yaşam alanlarından uzak tutmada son derece faydalıdır. Nane yağı özellikle böcekleri uzaklaştırma konusunda en başarılı ürünler arasında yer almaktadır. Birkaç damla nane yağını sprey şişişine suyla karıştırarak böceklerin olduğu alanlara sıkmanız yeterlidir.

Lavanta yağı ve lavantanın kendisi de böcekleri uzak tutmada son derece başarılıdır. Lavanta çiçeklerinin kokusu böcekleri uzak tutmak için böceklerin geçiş yollarına veya pencere önlerine koyulabilir. Benzer şekilde biberiye yağı gibi alternatif birçok doğal bitkisel yağ da böceklere karşı tercih edilebilir.

Bulaşık Deterjanı ve Şeker

Böcekleri evden uzak tutacak etkili bir diğer yöntem ise bulaşık deterjanı ve şekerli su karışımıdır. Köşelere bulaşık deterjanı ve biraz şekerli su dökerek özellikle karınca sorunlarından kurtulmanız mümkündür. Şeker böcekleri bu noktaya çekerek bulaşık deterjanı ise imha olmalarını sağlayacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER