Evinizde bu sorun varsa hayatınızı olumsuz etkileyebilir! Cinsel yaşamı da kötü etkiliyor!

Evinizde bu sorun varsa hayatınızı olumsuz etkileyebilir! Cinsel yaşamı da kötü etkiliyor!
GİRİŞ

Cinsel yaşamda görülen birçok rahatsızlık çevresel faktörlere de bağlı olabiliyor. Uzmanlar ise özellikle kış aylarında evlerde artan bu sorunun iktidarsızlığa neden olabileceğini aktardı. Evinizde bu sorun varsa dikkat!

Sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenme, uyku ve egzersiz kadar yaşam alanının hijyeni ve kişisel bakım da son derece önemlidir. Yapılan son araştırmalara göre ise cinsel yaşamda görülen bazı yaygın sorunların yaşam alanından kaynaklı çevresel faktörlere de bağlı olabileceği keşfedildi.

Cinsel sağlığı etkileyen bu olumsuz faktörler özellikle erkeklerde halk arasında iktidarsızlık olarak da bilinen erektil disfonksiyona neden olabileceği belirtiliyor. Bilhassa kış aylarında birçok evde görülen bu sorun testislerin küçülmesine de neden olabiliyor.

ERKEKLER KADAR KADINLARI DA ETKİLİYOR!

Günümüzde en sık yaşanan cinsel sağlık problemlerinden olan erektil disfonksiyon birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Başlıca nedenleri arasında stres, sağlıksız yaşam, kronik rahatsızlıklar ve yaşın ilerlemesi gibi etkenler olsa da çevresel bazı faktörler de etkili olabiliyor.

Yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre kış aylarında evlerde artan küfler de cinsel sağlık sorunlarını tetikleyebiliyor. Erkeklerde erektil disfonksiyona ve testis küçülmesine neden olurken, kadınlarda ise hızlı kilo alımı, daha düşük libido ve ruh halinde ani dalgalanmalar gibi sorunlara neden olabilir.

KIŞ AYLARINDA DAHA FAZLA ARTIŞ GÖSTERİYOR!

Evde küf sorunları genel sağlığı etkilediği gibi cinsel hayatı da etkilediği ortaya çıktı. Genelde kış aylarında artış gösteren küf sorunları özellikle sıhhi tesisatta yaşanan eskime ile su sızıntısının meydana gelmesiyle ortaya çıkabiliyor. Üst katlarda yaşayanlar ise genelde çatıdan yaşanan sızdırma sonucu bu sorun ile karşılaşabiliyor.

Tuvalet, banyo ya da diğer alanlarda yaşanan sızıntıların da küf sorunlarına neden olabileceği düşünülüyor. Yapılan araştırmalara göre yüksek kortizol düzeyinin cinsel dürtü eksikliğine, kas zayıflığına yol açabileceği belirtiliyor. Diğer yandan kadınlarda adet döngülerinin düzensizleşmesine, daha seyrek olmasına ve tamamen durması gibi sorunlara neden olabileceği de ifade ediliyor. Uzmanlar ise oluşan küflerin en kısa sürede temizlenmesini önemli görüyor.

KAYNAK: UŞAK HABER